Inloggen
voeg je column toe

Columns

Nó-túlen

Breaking! Kreeg ik zomaar de beschikking over de notulen van de kabinetsvergadering OVER de a.s. maandag openbaar te maken notulen VAN de kabinetsvergadering uit 2019 OVER de toeslagen affaire.

Voorzitter: Ik geef Wopke het woord

Wopke: Dank je Mark, ook voor het weekendje uitstel. Samen met Alexandra van Huffelen flink aan het lakken geweest.

( Instemmend gemompel van de aanwezigen)

Wopke: Het meest brisante is eruit. We moeten natuurlijk wel iets toegeven. Maar jullie antwoorden op de destijds gestelde vraag ‘Wat doen we met Pieter O.’, zoals opknopen, vergiftigen, wurgen, pijnbank, contracteren Bandidos..
Allemaal schertsend weliswaar, lachers op de hand, maar kunnen verkeerd begrepen worden. Alles, ook sensibiliseren uitgelegd als poging tot een mooi gesprek met alle respect voor zijn uitmuntende bijdragen..

Voorzitter: Goed werk..

Wopke: Ook de lijst van aanwezigen is bijgewerkt, Sigrid blijkt die dag toch in Naaigèr te zijn geweest en kon er dus niets van weten. De Tjeenk vond dat ook een mooie correctie ivm schone formatieonderhandelingen.
Verder veel zorgen over alle slachtoffers..

( Aahhhh..empathisch gehum van de aanwezigen)

En we hebben het verzwijgen van info aan de Kamer gewijzigd in zorgen over de stortvloed aan informatie waar die arme volksvertegenwoordiging mee te dealen heeft.

Voorzitter: ik had er zelf op kunnen komen!

Wopke: Details vanuit de Belastingdienst zoals de controle op vermeende frauduleuze neigingen van aanvragers met een etnische afkomst of bijstandsgerechtigden…
( Boee..afkeurend gebrom van de aanwezigen)
..gewijzigd in speciale aandacht van diezelfde dienst voor de moeilijke financiële positie van kansarme groepen in de samenleving. Terugvordering te zien als ondersteuning..
( lichte tafelroffels van de aanwezigen)

Voorzitter: Prima Wop, hoe verzin je het !

Wopke: Ik deel nu de nieuwe notulen uit, ik bedoel natuurlijk de openbare notulen, zoals ze morgen naar de Kamer en de media gaan. Jullie zien dat de essentie is teruggebracht tot 1 a4 tje, grote letter, dubbele regelafstand.

Voorzitter; Ik sluit de vergadering. Bij het verlaten van de zaal kunnen jullie je geheugen en je moraal bij de bode inleveren.

( Alle aanwezigen gaan staan, luid gejuich dringt vanuit de Trêveszaal door tot in de wandelgangen)

Schrijver: Trawant
25 april 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.3 met 3 stemmen 140



Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
27 april 2021
Subliem, geweldig fenomenaal! Zo graag gelezen dat mijn nog in te leveren hartenkreet er bij in het niet valt!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)