Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Vrouwenbord

Bij Spanje denk je aan Madrid. Barcelona. Gaudi. Paella. Nu nog wel. Maar binnenkort niet meer. Dan denk je bij Spanje aan Fuenlabrada. De bakermat van de Spaanse vrouwenemancipatie. Fuenlabrada. Onthoud die naam.

Want wat doe je in de strijd tegen seksisme? Hoe bevorder je de vrouwenemancipatie? Zorg je dan voor gelijke salarissen voor mannen en vrouwen? Regel je dat ook vrouwen actief en passief kiesrecht hebben? Organiseer je dat vrouwen zelf een bankrekening mogen openen? Dat ze zelf een echtscheiding mogen aanvragen? Haha, dat dacht u maar. Want het begint natuurlijk bij de verkeersborden. En de kogel is door de kerk. De gemeenteraad van Fuenlabrada heeft besloten dat op de helft van de verkeersborden een vrouwelijk figuur moet prijken. Dat wordt nog knap ingewikkeld, want ik schat dat nu nog op een dikke negentig procent van de verkeersborden sowieso geen poppetje te zien is. Zoals dat bord “rode auto’s mogen niet naast zwarte auto’s staan”. Of “Let op: uw witte pijl kan op deze wegversmalling een rode pijl tegenkomen”. Nog nooit een poppetje op gezien…

Ik ben er net mee klaar. Waarmee? Met die brief. Aan de gemeenterad van Fuenlabrada. Want ik heb ze een voorstel gedaan voor een nieuw verkeersbord. Mét een vrouwtjespoppetje. “Verboden achteruit in te parkeren.”

Schrijver: Driek Oplopers, 11 november 2006


Geplaatst in de categorie: verkeer

3.0 met 3 stemmen 868Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)