Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Powernap

Griep! En wat voor een! Ik word er niet goed van. Al meer dan een week lig ik gestrekt en tot niet meer in staat dan af en toe naar mijn pc strompelen om daar iets onzinnigs te ventileren. Op de, op zichzelf best comfortabele bank, lig ik tv te kijken. Dat alleen al maakt de griep erger, maar het is de enig mogelijke afleiding.

Het enige gevaar is dat ik mijn enge koortsdromen niet meer weet te onderscheiden van het geboden amusement op tv.

‘Je moet veel drinken’, legt de vrije radicaal Ab uit als hij mij belt. ’Hoe bedoel je Ab?, een mens bestaat al 90% uit water! Het hoeft niet mijn oren uit te spuiten, ja!’
‘Dat is waar’, beaamt Ab. ‘Met dat waterhoofd van jou mag je daar best over in zitten.’

Tussen twee hoestbuien door, waarbij het slijm alle kanten opvliegt waardoor mijn gordijnen een alleraardigst retro patroon gaan vertonen, zie ik een randdebiel op tv uitleggen dat in Nederland in navolging van Bangkok, de siësta ook gaat doordringen. De randdebiel gaat met een microfoon de straat op om slachtoffers te vragen hoe zij daar over denken. ‘Wat vindt u van de komst van de powernap?’, vraagt hij aan een vrouw die met een enorme helm op haar kop en twee tassen aan iedere arm bij haar man achter op de brommer zit.

Omstandig laat ze de tassen op de grond vallen, bij welke actie twee dozen leverpastei de tassen uit rollen, maait haar helm van haar hoofd en vraagt: ‘wablief?’
‘Wat u vindt van de komst van de powernap?’, herhaalt de tv-randdebiel..
Ze strijkt door haar misvormde permanentje: ’Wee ik nie! Ik bin nie geleuvig’, zegt ze dan.

Hoe haar man het presteert, uiterlijk kalm, zijn brommertje ronkende te houden, is mij een raadsel. Als ik hem was geweest had ik die debiel vanuit stand doormidden gereden.
‘Haha’, zegt randdebiel. `Powernap betekent middagdutje.’
Zeg dan meteen wat je bedoelt, denk ik dan. De vrouw denkt dat duidelijk ook en zegt: ‘rijden, Manus!!' Randdebiel kan net op tijd opzij springen. Jammer.

Daarna zie ik tussen twee koortsdromen in nog een soort vrouw babbelen over haar to-do-listje(??)
To-do-listje!!! Vind je het gek dat ik alleen maar zieker word?? Noem het gewoon TE DOEN LIJST! Maar ja, het komt uit De States en dat is heilig!

Aan het eind van mijn derde koortsdroom zie ik weernietman Piet Paulusma bij windkracht tien op een dijk het weer verkondigen. Kan die man niet tegen zichzelf in bescherming worden genomen?
Wijdbeens en met wapperende haren staat hij te ijlen dat het stormt.
Ja, Piet dat was zelfs mij opgevallen. Daar hoef je niet wijdbeens op een dijk je leven voor te gaan wagen bij een orkaan.
Aan het begin van mijn vierde koortsdroom zie ik Piet weer. En weer op die dijk tijdens een storm. In mijn droom vliegt hij mijlenver het water in.
Kennelijk was hij toe aan een powernap. Eindelijk begint mijn koorts te zakken..

Schrijver: paco, 13 januari 2007


Geplaatst in de categorie: ziekte

3.1 met 12 stemmen 1.417Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)