Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

touwtjes

Ieder dag peil ik de mening van een vriendin over diverse onderwerpen.
Als alleenstaande, werkende moeder, heb ik het nodig om af en toe eens lekker stoom af te blazen,te roddelen, of om me te laten wegzinken in een glaasje rosé. Het verbaast me iedere keer weer, over hoeveel diverse onderwerpen je het kunt hebben in een korte tijd. Het gaat van de hak op de tak: eten, kinderen, seks, school, opvang, boeken etc.

Vandaag ging het over het boek "stout", dat ik had gekocht. Ik lees erg graag, maar dit boek viel me een beetje tegen, maar zette me wel aan het denken. Over het algemeen ben ik een "brave" vrouw die haar verantwoordelijkheid neemt in alle opzichten. Ik zou graag ook iets stouter zijn en niet overal zo diep over willen nadenken. Dit is denk ik het probleem bij veel vrouwen; de touwtjes stevig in handen willen houden en vooral niet meer los willen laten. Ik merk aan alle vrouwen die ik spreek,dat alles mogelijk is op alle fronten als ze de touwtjes maar in handen mogen houden. Ze laten zich van alles overkomen waar ze het niet mee eens zijn, maar zeggen heel nonchalant; ach,als ik echt wil dat het niet meer gebeurt, houdt het wel op. Ik vind het vrij bizar dat die touwtjes ons leven zo beheersen.

Ach, soms kan ik er ook geen touw meer aan vastknopen en drink ik een lekker glaasje rosé, zodat de touwtjes weer een stukje losser zitten.

Schrijver: marieke, 28 februari 2007


Geplaatst in de categorie: maatschappij

2.5 met 10 stemmen 974Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Roza
Datum:
1 maart 2007
Email:
simplyrozahotmail.com
Geef je helemaal gelijk en ben blij dat jij me af en toe overhaalt om ook ff een glaasje te komen doen zodat die touwtjes wat losser raken....Daarbij wist ik niet dat je NOG stouter wilde zijn....;-) Zal eraan denken volgende keer...
Je zou zo een column kunnen schrijven trouwens, Erg leuk gevonden !


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)