Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Bagger!

Afgelopen zondag Koot&Bie gezien. Op televisie. Wie of wat is Koot&Bie zullen vele jonge lezertjes zich afvragen. Koot&Bie staat voor Kees van Kooten en Wim de Bie die in de vorige eeuw satire bedreven op hoog niveau.
Cor van der Laak, de vieze man, Bulle van Berkel, om maar een typetjes te noemen uit het oneindige arsenaal kwamen weer bovendrijven na het zien van de uitzending.

Dat was TV! Daar bleef je voor thuis op zondagavond!
Dus was ik ook nu weer thuis op zondagavond. Want Koot&Bie kwamen...
En omdat ik toch thuis was ging ik even zappen tot het begon. Door een grillige speling van het lot belandde ik op een zender die nu “Tien” heet. Voorheen heette het “Talpa”. En als mijn jeuk een graadmeter is zal het binnenkort “Bagger” heten.

Ik werd uit stand geconfronteerd met iets dat als “just the two of us” werd aangekondigd. Engelse titel uiteraard want wie spreekt er in dit land van SMS en MSN ge-etter nog Nederlands.
In het programma zingt een aantal vergeelde zangers en zangeressen een duet met de man, vrouw, kind,hond of kanarie van bekende Nederlanders.

Plotseling kan de vrouw van een voetballer zingen. Ineens kan de nazaat van een quizmaster door een microfoon kreunen. En alsof het al niet erg genoeg is: de zus van Jan Shit deed ook mee.
In het dagelijks leven kapster mocht ze samen met Xander de Buissonje (vreemdgaan in actie) laten zien dat Nederland echt zit te wachten op een zingende kapster. De reallife soap komt er aan. Geen twijfel mogelijk.

Om deze terreur te ontvluchten zapte ik hyperventilerend naar een willekeurige andere zender.
Behalve hyperventileren begon nu ook mijn gal omhoog te kruipen. Ik zat midden in een zoektocht naar een zesde zintuig. Of vijf zintuigen al niet genoeg zijn!
Een kudde helderzienden, waarvan de meesten om onduidelijke redenen een bril droegen(??), bleek doende in een soort competitie aan te tonen wie het grootste derde oog bezat. Een vakjury(??) bestaande uit een troebelziende Inge Diekman zag erop toe dat de beste zou winnen. Daarom liep ze met de helderzienden in de paardenstal van Ankie van Grunsven rond want de helderzienden moesten raden welk paard geblesseerd was.
Om die reden hadden ze Henkjan Smits, zeg maar DE vleesgeworden vakjury van Nederland, ingehuurd om een willekeurig paard kreupel te meppen maar dat was achteraf niet nodig omdat één van de paarden bij het zien van Henkjan spontaan over zijn nek ging en zich daarbij twee benen verstuikte.

Een van de helderzienden legde haar hand nog op de kop van dat paard en begon te fluisteren dat ze de naam Henkjan doorkreeg. Voor mij had die helderziende met vlag en wimpel gewonnen want het is nog een toer hoor om een paardenkop van een Henkjanskop te onderscheiden. Zelfs voor een helderziende.

Zwetend zapte ik door en viel in een Dirty Harry film.
”A man’s got to know his limitations,’ fluisterde Harry en hij had gelijk. Mijn met lood verzwaarde asbak raakte het scherm vol in het midden…


Zie ook: http://www.pacopainter.punt.nl

Schrijver: paco, 13 maart 2007


Geplaatst in de categorie: actualiteit

1.8 met 4 stemmen 894Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Rudolf
Datum:
15 maart 2007
Herkenbaar geschreven. T(e)v(eel) van hetzelfde met veel irritante reclame.
Naam:
Fred
Datum:
14 maart 2007
Dat krijg je ervan als programmamakers succes hebben met uitzendingen waarin "bekende" landgenoten nog bekender moeten worden. Hoe is het trouwens met de asbak, nog te gebruiken ?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)