Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Mispoes

Goede humor is tegenwoordig schaars en soms ver te zoeken. - ''Waar is de gulle lach op heden gebleven, meneer Sonneberg, dat vraag ik U af?'' - Ik kom humor, waar het gaat om onschuldig vermaak in plaats van zuiver leedvermaak, zo weinig tegen, dat een goede grap me gewoon DIERbaar is geworden. Als ik word gevraagd aan een goede poets mee te doen, zal ik het ook niet laten. Het eigenaardige daarbij is alleen, dat ik het soms als minder leuk ervaar, als ik achteraf zelf het slachtoffer blijk te zijn geweest. Het voelt toch anders.

Mijn vrouw zegt wel eens: ''je moet eerst tien keer in het ootje worden genomen, wil je het ook geloven, dat het zo is''. Nu dacht ik zelf, dat ik al geruime tijd van die goedgelovigheid af was. Eenmaal in de maling genomen, oke, maar tweemaal? Vergeet het maar. En toch is het me onlangs weer overkomen. Ik liep met open ogen in de val, terwijl ik meende te weten waarop ik moest letten. Zo zaten anderen zich te verkneuteren, om maar een willekeurig voorbeeld te noemen, dat ik steeds angstvallig erop lette, dat een slip van mijn overhemd niet uit mijn pantalon bungelde. De werkelijke grap was het feit, dat ik me er niet van bewust was, dat de gulp open stond. Als je daar dan uiteindelijk achterkomt als ontknoping van de grap, dan lach je als een boer die kiespijn heeft. Toegegeven, het is niet consequent en je laat je op dat moment toch een beetje kennen.

Het DIERbare daaraan is, dat men dan zegt, dat een ezel zich niet twee keer aan dezelfde steen stoot. Doet hij dat wel, zoals ik, dan staat men even voor aap of men voelt zich een uilskuiken. Maar ja, zoiets hoort deels bij mijn persoontje en als schrale troost denk ik: iedereen zal zo af en toe bepaalde muizenissen in zijn hoofd hebben. Ik vrees voor mezelf alleen, dat ik ook in de toekomst nog wel eens het haasje zal zijn, zeker zolang ik nog steeds bij het bordje ''nat - geverfd'' ga voelen of… enfin, U voelt ’m wel. ’t Is bij de wilde spinnen af…

Tot een volgende keer.

Schrijver: Günter Schulz, 9 jun. 2007


Geplaatst in de categorie: humor

3,0 met 13 stemmen 2.058Er zijn 15 reacties op deze inzending:

Naam:
Iris
Datum:
18 jun. 2007
Ik heb eens een lied geschreven over een gek, een heel gelukkige gek, die in zijn pyjama op straat loopt en zijn hart uitzingt. Ik heb daar veel mee te maken. (Ramses Shaffy)
Naam:
Frederik
Datum:
17 jun. 2007
Email:
roelofhotmail.com
Beste Nathalie, ik heb twee romans geschreven, drie verhalenbundels en één essaybundel. Dat van het "de weg kwijt zijn" was denk ik projectie van jouw kant. Buiten deze site beschouwt men mij immers als aangenaam gezelschap. Maar op nederlands.nl is het niet mijn taak om aardig te zijn. Ik hoef ook niet aardig te worden gevonden. Fred mag bekritiseerd en geplaagd worden, hoe erg je dat ook vindt. Ik heb zó een baan voor hem gevonden! Dan kan hij weer uitblinken in iets en heeft hij eindelijk echt eens gelijk (waarin, dat weten we niet, maar het is belangrijk voor hem: gelijk hebben, net als voor kleine kinderen).
Dit is Nederland, Nathalie, geen Wit-Rusland. Het Rode Plein is helemáál ver weg :-)
No more chocolate for you.
Naam:
raar maar waar
Datum:
17 jun. 2007
Email:
werken.veelyahoo.es
Het heeft honderd pootjes en moet iets onzichtbaar maken?
De rits van je broek!
Naam:
Nathalie Mahlstrohm
Datum:
17 jun. 2007
Sorry Günter, een laatste reactie onder jouw humoristische hartenkreet, Frederik vraagt erom afgezeken te worden, wat een ei is dat !! Heeft zelf nooit iets geschreven en is alles behalve gezelschap. Nogmaals sorry Günter, ik zal je niet meer lastig vallen.
Naam:
Frederik
Datum:
16 jun. 2007
Email:
roelofhotmail.com
Ik verkeer in zeer goed gezelschap :-)
Zeiken schrijft men overigens mit einem EI.
Fred kan ondertussen nog steeds niet schrijven.
Naam:
Nathalie
Datum:
16 jun. 2007
Als afzijken jouw element is dan heb je volkomen gelijk. Eerlijk is idd eerlijk, helaas ging je een komma te ver, betreur je eenzaamheid.
Naam:
Frederik
Datum:
15 jun. 2007
Email:
roelofhotmail.com
Nee, die komma hoort daar wel. Mijn aanwezigheid hier heeft de site juist enorm verlevendigd :-) Eerlijk is eerlijk.
Jouw verbittering heeft iets komisch.
Ik ben juist bijzonder in mijn element!
Naam:
Nathalie Mahlstrohm
Datum:
15 jun. 2007
De weg kwijt, Frederik ? Ik krijg chocolade en Fred heeft helemaal niets van doen met deze inzending. Nederlands.nl is zoveel meer dan "literatuur", die komma na "Te hopen is" is zo overbodig, gelijk jouw aanwezigheid op deze site. Dag Frederik, je hebt je momentje gehad.
Naam:
Frederik
Datum:
14 jun. 2007
Email:
roelofhotmail.com
Tut tut Nathalie, laat je toch niet zo kennen. Dit is nederlands.nl! Te hopen is, dat er nog eens een redactie opstaat die hart heeft voor de literatuur (en die spelfouten corrigeert: één van de primaire taken van een redactie). Zo'n Fred hoort echt op andere websites thuis. Bijvoorbeeld: www.ikvindmezelfinnovatief.nl ? Hij kan natuurlijk ook lekker gaan chatten met de chocoladeverkoopster.
Naam:
Nathalie Mahlstrohm
Datum:
14 jun. 2007
Ik ben bang dat we een hele colonne strooiwagens nodig hebben om gladjanus Frederik, die overigens deze naam ijdel gebruikt, ijsvrij te maken. Wat een gigantisch dikke plaat heeft deze cultuurbarbaar voor z'n hoofd, herkent niet dat mensen plezier beleven aan iets dat vanuit het hart wordt geschreven. Misplaatste verwaandheid, grachtengordelarrogantie, aanbieder van vlinderreisjes voor kansenjongeren, theelurker. Jij kent dan je klassieken, maar je weet niet wat er leeft. Bemoei je voortaan met je eigen echelon, waarschijnlijk op eenzame hoogte, maak ruzie met je partner of is die ook al gillend weggelopen.......

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)