Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer...

Die Martijn van de Bergh kan het maar niet laten. Nadat hij eerst een Belinda-Keet veroorzaakte door wat enige muizenkiekjes in Huize Meuldijk, geleverd door Rob de Nijs en diens aanstaande, aan weekblad Privé te verpatsen heeft hij nu weer zijn slag geslagen.

Een heuse Tweede Kamer-keet op de rit. Foto’s van een totaal ontredderde tweede kamer waar kamerleden en ministers zich in paniek een plek bevechten op stoelen en banken terwijl een kudde muizen zich een weg naar het spreekgestoelte baant. CDA kamerlid Jan Schinkelshoek ontwierp ter plekke een nieuwe wet waarin wordt voorzien in de aanschaf van een poes teneinde de oprukkende muizenbrigade daadkrachtig te bestrijden.

Maar kamervoorzitter Gerdi Verbeek ziet hier niets in want zij is allergisch voor katten: ‘Ik ben dan wel bang voor muizen maar die heb ik dan nog altijd liever in het gebouw dan een kat,’ liet zij zich ontvallen.

Toch denkt Schinkelshoek wel een meerderheid te krijgen voor de nieuwe wet. Daar kan president Bush niet op wachten. Die weet dat een nieuwe wet pas ingaat na een jaar of vijf studie door commissies en subcommissies en subsubcommissies. De geruchten gaan dat hij al een grote troepenmacht klaar heeft staan om, onder de codenaam “Bin-Mice”, het Nederlandse parlement van deze terreur te bevrijden.

'Waarom al die commotie?' vraag ik mij af. Heeft iemand ooit wel eens wat anders gezien dan ongedierte in de Tweede Kamer? Het lijkt goddomme de Gouden kooi wel.

Wat ik mij ook afvraag is waarom de partij van het ongedierte nog geen stelling heeft genomen. Niet dan? Dit is toch een inkoppertje voor ze?
Intussen is CDA-kamerlid Jan Schinkelshoek geschorst wegens het lekken naar de Telegraaf en mogen wij aannemen dat hij zijn ontslag krijgt waarna hij samen met Martijn van de Bergh lekkende varkens gaat verzorgen.

Voor Rob de Nijs komt het allemaal wel goed uit. Sinds de Belinda-Keet kan hij zijn carrière als zanger verder wel op zijn buik schrijven. Nu kan hij solliciteren bij de Tweede Kamer want daar verschijnt binnenkort de nieuwe vacature “muizenvanger m/v”.

Met zijn ervaring als rattenvanger in de tv-serie “Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen,meneer”, maakt hij zeker een aanzienlijke kans….

O ja, voor de goede orde, wij hebben het hier wel over volksvertegenwoordigers. Dat u het wel even serieus neemt!


Zie ook: http://www.pacopainter.nl

Schrijver: paco, 4 juli 2007


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 2 stemmen 562Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)