Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Hij

Ik zie zijn lippen bewegen. Zijn grote ogen spreken kwaad, zijn houding dreigend, op scherp. Ik zie hem praten maar hoor hem niet. Hoe vaker ik moet vragen wat hij zegt, hoe banger ik word voor de gestalte, mij onbekend. Mijn doofheid slaat een grens die niet te passeren is.
Irritatie tekent mijn lichaam, door hem vertaald naar een houding -communicatiefout -
Ik moet mezelf, voor de zoveelste keer, gevoelsmatig vernederen, door jou te vragen wat Giros tegen mij zegt.

Giros. De eerste man die het personeel te lijf wou gaan met een stoel, maar door mij tegengehouden werd. Giros, de man die in een blinde waas door zes agenten tegen de grond moest worden geslagen. Hij, de belijving van mijn mannen-angst.

Giros. Oorlogskind, vertel je mij. Plots zie ik een veertien-jarige jongen aan de hand van zijn vader rennen voor zijn leven. Ik zie in een flits de kinderziel, die nooit heeft kunnen leven door hem heen.
De tranen vullen mijn ogen, maken mijn beeld wazig. Ik huil zijn pijn, zijn eenzaamheid. Ik huil mijn eigen onwetendheid, maar tevens de machteloosheid, er is niets, wat deze bittere smaak ooit zoet zou krijgen.
Al was het suiker.

Weer lippen die woorden zeggen. Die mij vertrouwen geven, dat ik niet hoor. Dat ik niet in ontvangst neem, vertaald naar afwijzing. De zoveelste. De blik in zijn ogen verstart. Ik ontmoet mijn eigen angst, zie twee anderen ogen, die me ooit veel pijn hebben gedaan. Ik verkramp. Jij vertaalt Giros zijn onduidelijkheid, hij vraagt mij om raad, over

de liefde....

Ik blijf huilen. Ik ben het pand uit gesneld. Liep huilend over straat, twijfelend, coffeeshop? Kroeg? Proza. Ik wil me verstoppen achter de letters...

Schrijver: stephanie-joy, 17 juli 2007


Geplaatst in de categorie: emoties

3.0 met 7 stemmen 1.387Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Natas
Datum:
20 juli 2007
Email:
ratelaartjehotmail.com

Je schreef ooit eens aan mij: Blijf dicht bij jezelf.. En dat blijven jouw mooiste teksten, die over jezelf.. Onthoud dat!
Naam:
Natas
Datum:
19 juli 2007
Email:
ratelaartjehotmail.com
Ik begrijp hem niet. Hangt niet samen, of aan elkaar.

Sorry

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)