Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Wiebelende borsten en stevige billen

Het aroma van chips, zweetvoeten en zoete medicinale drank hangt als een warme deken in de kamer.
Gemiddeld een meter vijfentachtig, hangend, boerend, zappend, een hand in de broekzak en commentaar gevend hebben ze bezit genomen van de zithoek inclusief kijkkast. Motto van vandaag: je mega, giga vervelen en vooral zo min mogelijk bewegingen maken. Zelfs de cafeïne van de Red-Bull slaat dood in deze lijven.

Dit alles gaat vergezeld met muziek afkomstig van TMF, MTV, The Box of hoe al die zenders ook mogen heten. Inmiddels is het een heel scala van televisiestations, die schreeuwende soms niet begrijpende muziek de ruimte in gooien. Laat ik het dan nog niet hebben over de clips die erbij behoren. Wiebelende halfblote borsten, trillende stevige negerinnenbillen gestoken in ieniemini kleine broekjes. Afgewisseld door blonde paaldansende , geile en hoe- dom –kun- je –uit- je- ogen- kijken vrouwelijke wezens, die het televisiebeeld bevolken. De bewegingen die aan mij voorbij trekken hebben meer weg van dames die last hebben van langdurige obstipatie, gepaard gaande met heftige darmkrampen. De ‘chics’ in de clip worden begeleid of moet ik zeggen het vrouwelijk schoon begeleidt de zingende, met veel goud en glitter behangen heren. Ze doen me denken aan eksters. Gek op alles wat schittert en maken ook irritant veel lawaai. Daarbij dragen ze hele wijde broeken, omdat de mannen vaak wijdbeens door het beeld hobbelen.

Nu heb ik van horen zeggen, dat donker gekleurde mannen in het bezit zijn van een groot geslacht. Maar dat ze die hele handel in vijf meter stof moeten verstoppen vind ik toch overdreven. Ze proberen hun lied op verschillende manieren ten gehore te brengen. Dat gebeurt zingend, rappend, beatboxend soms pratend. Opvallend zijn de ongecoördineerde bewegingen van hun armen en handen, waarbij de standen van de vingers ook nog een betekenis schijnen te hebben.

Maar mijn vijf ‘mannen-in-wording’ vinden het allemaal heel normaal, ze brommen zelfs hele teksten mee.
Is er gelukkig toch nog enige actie in de hersenen.

Schrijver: Lian van Heezen, 4 oktober 2007


Geplaatst in de categorie: muziek

2.3 met 19 stemmen 2.960Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)