Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

de Gleuf

Ergens in de eerste helft van de jaren '80 van de inmiddels al ruim zeven jaar geleden gepasseerde vorige eeuw, de twintigste, vulde ik gleuven. De ene na de andere. Vullen met vuurwerk! Folders met foto's en prijzen van vuurwerk; 'made in China' en 'geproduceerd door Schuurmans' of iets soortgelijks. Schuurmans uit Leeuwarden. De stad die mij weinig geluk heeft geschonken. 'k Had er een vriendin, werk en heel veel pech.

Gelukkig is het tij inmiddels gekeerd, maar de gevolgen van die pech, licht uitgedrukt overigens, zijn tot op de dag van vandaag eigenlijk niet te overzien. Dit zal tot-en-met mijn dood in 2067, 100 jaar worden is één van de door mij gestelde doelen, het geval zijn. Niet vanwege willen, slechts vanwege moeten. Als gevolg van een zwaar, maar vooral diep coma. 'k Wil veel. 'k Kan veel, maar niet alles. Vingerend van de ene gleuf naar de andere, vulde ik ze. De ene na de andere. Zonder problemen. De ene laat zich echter makkelijker vullen dan de andere, maar dit heeft puur te maken met de horizontale dan wel verticale positie van de betreffende gleuf.
Bovendien is hoogte niet onbelangrijk, maar bovenal de veerkracht van de kleppen die zorgen dat weer en wind en hun gevolg zoveel mogelijk buiten de deur blijven.

Tijd, en dan vooral het gebrek daaraan, is de banaliteit van mijn leven. Toch doet deze mij keer op keer de das om, daar mijn gebrek aan snelheid nooit in het voordeel van de door mij geleverde prestatie uitpakt. De door managers bepaalde tijden zijn (veel) te strak en daardoor voor mensen als ik niet haalbaar. Niet te realiseren door het ontbreken van voldoende genen die snelheid bepalen. Gelukkig functioneert voor de rest alles naar behoren en bevind ik mij niet in een positie die geen enkele uitweg meer biedt. Lang heb ik dit wel moeten denken, maar langzaam maar zeker keert het tij.

Van administratief medewerker bij een zorgverzekeraar tot archivaris bij de provincie Fryslân en van medewerker in een kas vol chrysanten tot facteur bij TNT. Brievenbesteller. Postbode dus. Over 'het ontbreken van voldoende genen die snelheid bepalen' nog even het volgende: ervaren postbodes hebben mij gezegd dat de tijd die is vastgesteld voor het bestellen van het betreffende dorp, inclusief de lange dijk langs de prachtige rivier Waal, veel te strak is. Zij zeggen met andere woorden dat het eigenlijk niet mogelijk is binnen de gestelde 'managersbesteltijd' de post te bezorgen. Vijf weken heb ik de betreffende brievenbussen gevuld. Mensen waren over het algemeen tevreden. De enkeling die zijn of haar post enige tijd later heeft gekregen dan hij en/of zij gewend was/waren en de veel te strakke 'managersbesteltijd' hebben er helaas voor gezorgd dat deze baan aan mijn en ieders neus voorbijgaat!

Met een juiste instelling en een goed karakter alleen, kom je er niet meer. Jammer dat managers ook zaken bepalen waar zij geen kaas van hebben gegeten. Helaas dat daardoor de kansen van veel goedwillende mensen tot nihil worden gereduceerd.

Zonde, maar vooral onterecht!!!

Schrijver: Annejan Kuperus, 17 december 2007


Geplaatst in de categorie: misdaad

2.3 met 7 stemmen 1.260Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Thea Hulsbus
Datum:
18 december 2007
Email:
droppiebanjerhotmail.com
Ja Anne helaas helemaal waar, je moet in deze tijd vingervlug zijn, een bult aan kennis hebben, niet te veel noot op je zang en ook nog onder de 20 jaar zijn.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)