Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Alles ondergoed

Zet vijf vriendinnen in een auto voor een lang weekend Maastricht en je hebt schrijfvoer voor de komende twee jaar.

Het begint al op de heenweg met thermoskannen koffie, heel veel koek en chocolade. De eerste twee uur gaan alle kinderen, echtgenotes of levensgezellen over de tong. Vier koppen koffie verder en nog maar 105 km van Maastricht spelen onze blazen op en wordt er een sanitaire stop gemaakt, benen gestrekt en terloops geflirt met een groep motorrijders. Even warm draaien voor het weekend.

Onze volgende stop is een prachtige sauna in Noord-Limburg, waar we al onze misère eruit gaan zweten en opladen voor twee zware dagen en nachten. Als een kleine kolonie logge zeeleeuwen laten we ons neerploffen op de stenen banken van het stoombad. Blij met de weinige verlichting geven we ons geheel over aan de lome, klamme warmte en dampige atmosfeer.

Het volgende onderwerp laat niet lang op zich wachten; onze onvolkomenheden. Dit gesprek duurt ieder jaar langer. De lijst met euvels groeit in hoog tempo, evenals onze vetrollen en overtollige huid. Er wordt flink gemopperd en de meest ingewikkelde cosmetische ingrepen passeren de revue. We hebben het zelfs over groepskorting. Voor alle duidelijkheid, wij zijn meer praters dan doeners. Van de overtollige huid gaan we over op overtollige ‘intieme haargroei’. Wij zijn van de generatie okselfris en bikinilijn op maat. Geen gewaxte Brazilian of een kaal geschoren kipfilet, maar een mooi begroeid grotje. Vriendin Emma vraagt zich af waar de jonge dames, vandaag de dag, de tijd vandaan halen om wijdbeens voor de spiegel te zitten met een kittig malletje tussen hun benen en de hele boel scheren, waxen, plukken, knippen, watergolven en föhnen om vervolgens hun creatie te doen laten verdwijnen in een Sloggi- slip of string.

Dat brengt mij tot de volgende missie van ons Bourgondisch uitje; lingerie kopen. Na een overnachting in een klein, knus hotel in het centrum van Maastricht, staat de zaterdag in het teken van ‘shop till you drop’. Een makkelijke opgave in zo’n prachtige winkelstad, die sinds kort ook in het bezit is van een eigen Marlies Dekkers winkel. Kijk, ben je niet in het bezit van een artistiek ontworpen schaamstreek dan ga je gewoon voor design lingerie.

De etalages van het kleine winkeltje ogen meer als een speciaalzaak in porselein, gestyld door een onhandige etaleur. Op sokkels staan grote Delfts Blauwe vazen, de grond is bezaaid met nog meer Delfts Blauw in de vorm van scherven. Maar de hint wordt gauw begrepen, want de tentoongestelde lingerielijn is voorzien van hetzelfde motief. Binnen kom je in het Walhalla van borst- en bilbedekking. Bh’s, strings en slipjes in alle maten, afgewisseld door kleurige badmode, dat hangt te sjansen naar de klanten. In korte tijd lopen we alle vijf met gemiddeld twee setjes richting paskamers. Deze bevinden zich in de kelder van het pand. Twee verkoopsters lopen met ons mee de steile wenteltrap af, die wordt gehuld in een gordijn van grote glazen pegels.

Dan gebeurt het..... We belanden in een Romeinse ruimte met gewelfd plafond. Het licht is er minimaal, eindelijk! Er bevinden zich drie paskamers met veel donker fluweel. Een echte loungebank met open haard completeren de erotiek uitstralende ruimte. We kunnen makkelijk met vijf vrouwen in één paskamer, zo groot zijn de ruimtes, maar dat doen we natuurlijk niet. Twee meiden gaan passen en showen, de andere drie dames en ongeveer 23 plastic tassen nemen bezit van de bank. Na enkele minuten horen we vanachter het gordijn zwaar gehijg en gekreun. ”Ik krijg geen lucht meer,” roept vriendin Britt, die zichzelf aan het wurgen is met diverse bandjes van haar bustehouder, die speels om haar nek kronkelen. Een toegesnelde verkoopster verlost haar uit deze verstikkende positie. Inmiddels komt vriendin Linda strompelend van het lachen de boudoire kleedruimte uit. Ze heeft één cup van het bikinitopje onder haar arm zitten en de andere cup is kansloos op zoek naar een tiet op haar rug. Beiden borsten worden geplet door een web van touwtjes en banden. Verkoopster twee haast zich naar deze noodlijdende vriendin en beide dames krijgen een spoedcursus ‘Marlies Dekkers beha’s aantrekken’.

Wij rollen inmiddels over de bank van het lachen, maar tegelijkertijd beseffen we dat ons hetzelfde lot straks staat te wachten. Gelukkig hebben we allemaal de basisschool met goed gevolg doorlopen, doe daar nog wat geduld en veel beleid bij en je komt moeiteloos in de ingenieuze setjes. Een uur later verlaten we het pand met ingewikkeld dames ondergoed in een kek Marliestasje en heuse Dekkers bonbons in de mond.
Op zoek naar frisse lucht en drank belanden we op de terrassen onder de majestueuze lindenbomen van het Onze Lieve Vrouweplein.

Met het schuim op de lippen, het koele vocht van de Wieckse Witte in de mond, stoute gedachtes in het hoofd en erotische ondergoed in de pocket maken wij, vijf vriendinnen, ons op voor de avond.

Schrijver: Lian van Heezen, 17 januari 2008


Geplaatst in de categorie: lichaam

2.7 met 14 stemmen 688Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)