Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

PS liefste

Je loopt naast me. Af en toe hoor ik, hoe je schoen de grond raakt. Zacht. Haast onhoorbaar.
Je gevoel spreekt, zwijgzaam. Ik hoor het, zonder dat je er woorden aan geeft. De zwaarmoedigheid zwaarder dan je gewend bent.
Je stemintonatie, donkerder dan gekend.

De stilte die tussen ons is, ervaar ik als een leegte, die roept om opvulling, haast smeekt.
Maar al wat ik weet te zeggen, drijft jou verder van mij vandaan. Je ogen staan donker, je blik diep. Je ziet iets, voor mij ongezien.

Je hebt al besloten, dat deze ochtend verknald is. Niets wat ik zeg of denk, weet hieraan een verandering toe te voegen. Donkere wolken komen samen voor de zon.
De zon die volgens het weerbericht vandaag zou schijnen. Ik trek mijn sjaal strak.
De haartjes van het bontje op mijn jas blijven plakken aan mijn lippen, mijn tong maalt ze achter mijn tanden vandaan. Geroggel. Een haarbal kun je het nog net niet noemen.

Gespannen inhaleer ik met een kracht van jouw shaggie één hijs. Maar het worden er twee. Ik weet me de situatie geen raad, draai in gedachten je strot drie keer om, terwijl mijn hand je wang liefkoost. Liefste.

Terwijl ik jouw dag beredeneer, krijgt het mijne vorm. Jij verlangde naar een wij, toch verlieten wij elkaar, als ik én jij.

Ik heb gevraagd, of ik je last kon meedragen. Vaker heb jij laten doorschemeren, dat ik beter niet kon erkennen of benoemen, wat leeft, zo diep van binnen. Maakt mij tot Buitenstaander. Met dezelfde strijd, hetzelfde gevecht,

slechts een andere diskwalificatie.

Schrijver: stephanie-Joy, 18 januari 2008


Geplaatst in de categorie: vriendschap

2.7 met 17 stemmen 1.185



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)