Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Lekkere liefdesverklaring

Tristan, Simon en Foppe. Zij werden altijd in één adem genoemd. Binnen het betrekkelijk grote kantoor waar zij emplooi hebben gevonden, weet eigenlijk niemand waarom. Eigenlijk iederéén. Op een aantal personen na. Deze mensen, mannen en vrouwen, wisten van zowel de hoed als de rand. Waren op de hoogte van precies alles.

Het was 1990. Nazomer. De vakantie zat erop. Kennis verrijkt en huid gebruind. Net een nieuwe woning. Een mooi tweekamerappartement in het noorden van het land betrokken. Het leven lachtte ons toe. Net als in soaps, bestaat ook het echte leven vaak uit zowel goede als minder goede, lees: slechte tijden. De avond was afzonderlijk van elkaar doorgebracht.
Laetitia had een afspraak met een vriendin en hij had de avond skeelerend, douchend, lezend en tv-kijkend doorgebracht. Na één, de dag afsluitend glaasje en een lekkere liefdesverklaring, gingen ze de nacht in. Probleemloos, zonder verstoring van de nachtrust, werden ze de ochtend daarop wakker.

Goedemorgen. Deze morgen veel werk aan de winkel. Veel, maar niet té veel. Wél genoeg te doen. 'Gisteravond naar de KRO-detective gekeken; lang gedacht dat Rob de dader was van die gruwelijke moord. Heb jij gezien hoe het slachtoffer was toegetakeld? Zonder mededogen de dood ingejaagd. Zonder ook werkelijk maar een greintje spijt'.

'Toen Martin bekende en het gezicht van Sjoerd boekdelen sprak, wist ik wel genoeg. Dat mensen het lef hebben, de gore moed, om zo iemand op zo'n manier van het leven te beroven, wil er bij mij niet in. Maar goed, net zo goed als ik weet jij dat het in de wereld van vandaag, net als vroeger overigens, schering en inslag is'.

Er werd cynisch gelachen, terwijl koffie de kelen smeerde.

'Op zijn werk is, hoe je het ook wendt of keert, helemaal niets aan te merken. Dat is het dus niet. Daarop zullen we hem niet kunnen pakken. We moeten hem tackelen. Als we hem niet onderuithalen, pakt hij ons op onze woorden. Onze onwaarheden en grove leugens. Hij heeft echter één zwakke plek; die zit in zijn bovenkamer. We gaan zeggen wat niet is gezegd en verhullen de verklaring zoals die door mij, jullie en dus ons is uitgesproken. Er was niemand bij, behalve hij en wij'.

'Wij dekken elkaar, terwijl hij op niemand kan terugvallen'.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

'Laetitia, weet jij waar ik mijn sleutels heb neergelegd? Ben jij ze ergens tegengekomen? Heb jij ze ergens zien liggen? En trouwens, blijven we geregistreerd samenwonen, gaan we trouwen met aansluitend een heel groot feest of huwen we lekker slechts samen op één van de Kanaaleilanden'?

Verl(h)eden

Daar het tegenwoordig, misschien net als in het verleden, bepaald niet gemakkelijk is om met een niet-aangeboren arbeidshandicap structureel aan de slag te komen, laat staan te blijven, doe ik een beroep op u/jou als lezer van mijn schrijfwerk op deze goed en mooi samengestelde, prachtige site: met mijn werk op zowel nederlands- als gedichten.nl als onderdeel van mijn c.v. hoop ik dat er (potentiële) werkgevers zijn die iets denken te hebben aan/te kunnen met deze schrijver, die houdt van het geschreven woord, is voorzien van een goed I.Q. en naast 'groene vingers' ook andere kwaliteiten heeft die een bijdrage willen en kunnen leveren aan de positieve ontwikkelingen binnen uw of jouw bedrijf....!!!

Schrijver: Annejan Kuperus, 7 juni 2008


Geplaatst in de categorie: werk

1.6 met 7 stemmen 993Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)