Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Slimmigheidje

Ik ben best slim eigenlijk. Ja! En ik kan dat bewijzen ook. Ik heb immers een heel stel briefjes van mensen, die mij over bepaalde onderwerpen tot op het bot ondervraagd hebben om mijn kennis te testen, als bewijs. Ze noemen dat ook wel diploma’s. Niet dat ik er wat aan heb. Nee! Want hoe slim ik ook ben, ik ben nog te stom om voor de duvel te dansen.
Echt waar, kijk maar.

Ik speel graag spelletjes en met internet is het bepaald niet moeilijk om in no time over een leuk spelletje te beschikken en je tijd te gaan zitten verdoen.
Nou ben ik compleet gevallen voor het spelletje Fitz. Hartstikke gaaf! Vooral als het goed gaat en dat gaat het de eerste 19 levels ook. Na wat kunst- en vliegwerk, kleine inzinkingen en liters cola, breng ik ook de worsteling met level 20 tot een goed eind.
En ja hoor, wat komt er na het twintigste level? Het 21e! En dát is nou net het probleem. Level 21 weet van geen wijken. En omdat ik niet teruggezet word naar level 20, 19 of zelfs 18 moet ik volhouden met volhouden en maar zien dat ik niet krankzinnig word en gekke dingen ga doen. De aanhouder wint en ik hoop van harte dat ik dat ben, want ik ben intussen ook nog verslaafd geraakt aan de chocola en als ik niet snel op level 22 kom, slaat de weegschaal nog naar de verkeerde kant uit ook.
Ik heb echt álles geprobeerd, want in je speelnaam schuilt het geheim, dácht ik.

Ik heb bij een ander spelletje namelijk gemerkt dat een koninklijke naam me heel ver brengt. Ik heb gewoon Prinsesje ingevuld en hup ik won. Alles maar dan ook alles. Als je de highscores van dat spelletje gaat bekijken, zie je de hele top 10 gevuld met de naam Prinsesje. Jawel, ikke! En omdat steeds winnen erg saai is, dacht ik op een gegeven moment, laat ik eens een andere naam nemen. En dát heb ik geweten.

En nou heet ik Bozo. Omdat ik kwaad ben dat ik maar niet voorbij level 21 kom. Altijd wint Opponent. Alhoewel, op level 21 ook niet meer zo hard hoor. Hij heeft nogal eens No moves left als hij halverwege is. Soms vecht hij zich te pletter voor het allerlaatste trio en dat verliest ie dan. Net als ik. Ik verlies maar door en door en door en … of er nooit een eind aan komt, zeg. En wat zouden écht slimme mensen doen als ze steeds verliezen?
Juist! En dáár ben ik nou net te stom voor.

Schrijver: Corry van Emmerik-Koenekoop, 17 september 2008


Geplaatst in de categorie: humor

3.0 met 3 stemmen 496Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)