Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

SMITVREES

Op de radio de aankondiging van een nummer van Jan Smit.
Snel knal ik hem op een andere zender met mijn afstandsbediening. Die heb ik altijd bij de hand, met name voor dit soort gevallen want je kunt niet voorzichtig genoeg zijn als je last van smitvrees hebt, zoals ik.

De andere zender brengt nieuws. De eerste ingrijpende actie van Obama: het uitzoeken en aanschaffen van een puppy voor zijn kinderen. Daar reageert de wereld verheugd op. Menig traantje wordt weer vergoten en alle groten der aarde, sturen hun aanmoediging.

Premier Balkenende onderbreekt een onbenullig debatje over de kredietcrisis om het journaal te woord te staan: ‘Met de grote problemen waar Obama zich voor geplaatst ziet als beginnend president is het bemoedigend om te zien hoe Obama al direct het grootste probleem aanpakt. Tegelijkertijd hoopt ook mijn regering dat het probleem van de puppy op korte termijn kan worden aangepakt.
Uiteraard stellen wij een professioneel hondenteam ter beschikking dat ook over de grenzen mee kan helpen dit nijpende Amerikaanse probleem op te lossen.

Volgend item: Obama bij Bush op bezoek om een aantal cruciale financiële problemen door te nemen.
Obama zei dat de samenwerking met Bush uitstekend verloopt. Dat werd bevestigd door Obama’s opmerking dat een aantal van Bush’ besluiten zal worden teruggedraaid zodra hij, Obama dus, aan de macht is.

Op de vraag of Obama tijdens zijn onderonsje met Bush nog iets zeer belangrijks had opgestoken waar hij iets aan had voor zijn komende ambtstermijn, zei Obama: ’Ja, de heer Bush adviseerde mij om altijd een desinfecterend middel bij de hand te houden om mijn handen mee te reinigen. Want als ik dat niet doe, zou ik volgens de heer Bush, voortdurend verkouden worden door het vele handen schudden. Want dan loop je zoiets erg snel op…..’

Vreemd, Amerikaanse presidenten zijn toch helemaal niet te beroerd om hun handen vies te maken. Snel zap ik weer naar een andere zender. Weer Jan Smit en nijdig knal ik de radio uit.
Ik moet toch nodig iets doen aan die smitvrees. Zou dààr geen reinigingsmiddel voor bestaan?

Schrijver: paco, 12 november 2008


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.2 met 5 stemmen 431Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)