Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Nepmug

Hij is er! Het apparaat dat een hoge zoemtoon, speciaal afgestemd op hangjongeren, produceert. Deze zogeheten “Mosquito” brengt een hoog irritant geluid voort dat alleen door jongeren onder de 25 gehoord kan worden.
Moet je zoiets serieus nemen? Ik denk het wel. Wij zijn er krankzinnig genoeg voor. George Orwell zal zich in zijn graf omdraaien omdat hij zelf niet op het idee is gekomen.

Je kunt je afvragen wat de volgende stap is. Bij de geboorte van elk kind een chip inbrengen die een zoemtoon produceert als er afwijkend gedrag wordt vertoond?
En als dat niet meer helpt, omdat de oren niet meer werken vanwege jarenlang gebruik van iPods op stadionsterkte, een stroomstoot?
Niets verbaast mij meer. Je kunt natuurlijk wachten op een zoemapparaat tegen hangbejaarden boven de vijftig jaar. Zo’n apparaat, ingebouwd in de rollator, zou overigens het meest effectief zijn.

Merkwaardig genoeg gaat Slotervaart zo’n Mosquito al ophangen bij een plek voor hangjongeren. Erg voorbarig omdat de rechter daar nog een uitspraak over moet doen. Want Minister Ter Horst van Binnenlandse zaken wil deze nepmug verbieden. Zij vindt het een schending van de onaantastbaarheid van het lichaam. En wat mij betreft heeft zij daar gelijk in.

Maar stel dat de rechter de minister gelijk geeft en de nepmug wordt niet toegestaan; wat dan? Want in Slotervaart hangt en zoemt hij al rond.
En niet voor een lullig bedragje. Dit hang-en sluitjongerenwerk (kosten voor aanschaf en plaatsing) kost altijd nog 1500 euro.
Maakt niet uit, denkt de Gemeente Amsterdam. De belastingbetaler betaalt wel. Dus als het niet doorgaat, jammer dan.
Waaruit maar weer eens blijkt dat Overheden nog steeds niets geleerd hebben van de afgelopen graai-en smijt-maar- met-andermans-geld periode.

Nog zo’n voorbeeld zijn gemeenten die een nieuwjaarsreceptie organiseren. Neem nou Den Haag. Waar Van Aartsen maar als een nep-Sinterklaas raak burgemeestert.
Die smeet met geld toen hij zijn nieuwjaarsreceptie organiseerde. Alle Hagenaars waren uitgenodigd en de band Di-Rect trad er op.
Over groot uitpakken gesproken. Dat heeft de belastingbetaler weer een smak geld gekost waar je ù tegen zegt.

Daarom pleit ik voor een Nepmug tegen overheidsbekleders met gaten in hun handen. Leeftijd maakt niet uit. Als het kreng maar begint te krijsen zodra er een overheidsdienaar met geld van de belastingbetaler dreigt te gaan smijten!

Schrijver: paco
Inzender: p, 9 januari 2009


Geplaatst in de categorie: politiek

2.2 met 4 stemmen 379Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)