Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Bijenkorf-experience

Het was een mooie dag, echt zo’n dag om lekker de stad in te gaan en jezelf eens te verwennen. Ik parkeerde mijn fiets bij O'Reilly's, de Ierse pub en liep richting Dam.
Ik begrijp niet, waarom iedereen zo klaagt over dat plaveisel. Met een paar flinke bergschoenen is het best te doen.

Bij de bijenkorf ging ik naar binnen en zocht naar ‘herenmode’. Begane grond, wat een mazzel. Liep naar de eerste kassa, haalde uit de plastic tas mijn T-shirt met knoopjes, dat ik van Margaret had gekregen en vroeg of ik het kon ruilen. Het was te klein. En te kostbaar om in de kast te laten hangen.
Dat kan, meneer, maar u moet bij Hugo Boss zijn. Loop recht door dan vindt u hun afdeling.
Okay, no worries. Vond de Boss balie, vroeg aan blozend meisje of ik mijn T-shirt mag ruilen.
Natuurlijk, meneer, maar u moet wel zelf even naar de grotere maat zoeken.
Nergens een T-shirt met knoopjes te zien. Kwam eindelijk een verkoper van een lange koffiepauze terug: nee, meneer, dat is de zomercollectie. Terug bij de toonbank vroeg ik het meisje of ik het kon ruilen tegen iets anders. Ja dat kon. Ik zocht en zocht maar die gestreepte shirts zijn niks voor mij, welke prijs er ook opstaat. Ineens stond het kassameisje achter me, dit keer met een vuurrood gezicht. Sorry meneer, U heeft met creditcard betaald, dan kunnen we helaas niets ruilen. Maar het was een cadeau, dat was mijn creditcard niet.
Tja. U kunt naar klantenservice op de vijfde verdieping.

Uiteindelijk vond ik de lift, kwam in een enorm restaurant terecht. Donker, veel staal. Ergens links, helemaal achterin verscholen, lag een slecht verlicht kantoortje. Dat was het. Een kwartier later was ik aan de beurt. Ik legde uit aan een bebrilde mevrouw dat ik het T-shirt wilde ruilen tegen een grotere maat. Ja, dan moet u bij Hugo Boss zijn, dit is de Bijenkorf. Daar kom ik net vandaan, ze stuurden me naar u. Juist, zei de dame, ik zal zien wat ik kan doen. Maar eerst moet ik praten met Hugo Boss. Wachtte tien minuten, dame kwam terug. Het enige wat wij voor u kunnen doen, is het geld terugstorten op uw creditcard. Okay, zei ik murw. Dus alles kwam toch goed. Vijf minuten later stond ik buiten, zonder mijn dure T-shirt. Margaret zal wel nooit merken dat ze het geld teruggestort kreeg op haar rekening.

Er is een moraal in dit verhaal. Ga nooit de stad in op een mooie dag, ook al wil je jezelf verwennen. Blijf thuis en maak de kattenbak schoon, doe de afwas en stop al je cd’s terug in hun hoesjes. Dat zal je goed doen.
Ik ging terug naar O'Reilly’s om mijn fiets te halen. Liep een meisje van mijn werk tegen het lijf en zo beëindigde ik deze Bijenkorf - experience met een paar pints of Guinness, een telefoonnummer en een lege portemonnee. There you are.

Schrijver: Frans Barlage
Inzender: George Knottnerus, 26 januari 2009


Geplaatst in de categorie: humor

4.2 met 27 stemmen 1.161Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Mariek
Datum:
27 januari 2009
Je kunt in huis blijven, maar dan had je dat telefoonnummer niet gekregen. En ja, dat kost effe wat

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)