Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De sok van Oma en de €...

‘k weet nog van de sok van Oma, die stopte daar af en toe wat in, niet te vaak en niet te veel want dat zat er simpelweg niet in, om zoveel monden te moeten vullen.

‘k weet nog van de armoe, weinig en oud brood op de plank, met rommelige magen naar je bed en weinig extra’s en maar zelden iets lekkers toe.

‘k weet nog van de oprichting van de bank, je kon naar binnenlopen, men kende je, wist alvorens je iets gezegd had, dat je geld kwam halen, of juist spaarcentjes kwam storten, niks geen oude sok, de bank had je geld en slokte het op, maar de rente die kwam er mooi bovenop.

‘k weet nog dat de banken samengingen, ze groeiden en groeiden en werden groter en groter, de panden gingen richting hemel ’t personeel kende je niet meer, sprak je aan met mevrouw en meneer en in dat kille koele hemelshoge pand tja, daar hing geen sfeer.

Braaf telde ik mijn eurootjes neer. En nu zijn ze allemaal zo groot, zo gegroeid zo buiten proporties zo enorm er huizen zoveel mensen dat ze op de bovenste etage niet eens weten wat er op begane grond wordt uitgespookt.
Ze dragen er sokken, maar niet die van Oma, maar ik vraag me af, zou die sok van Oma nog steeds van pas zijn gekomen, als die rare misleidende euro er niet was gekomen, want sinds dat ding een heus item geworden is, gaat het in dit land niet alleen met de sokken geweldig mis, en daar komt bij, dat niemand mag zeggen, dat dit door de komst van de euro gekomen is.
De banken gaan aan gort, de gulden is verdwenen, de mensen weten niet meer hoe rond te komen, en iedereen heeft heimwee naar de sok van Oma…

Schrijver: An Terlouw, 23 mei 2009


Geplaatst in de categorie: geld

3.5 met 15 stemmen 620Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Iris
Datum:
23 mei 2009
Héél graag gelezen!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)