Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Zonnige tijden

Het belooft een zonnige dag te worden. Met de Mexicaanse griep in het vooruitzicht is dat een geruststellende gedachte. Er is een zweterige zomer in aantocht.

Toch zal niet iedereen met klamme handen lopen. Zo zijn er zonnige tijden voor de farmaceutische industrie. Fabrikanten van Tamiflu en griepvaccins raken koortsig, maar niet van de griep. Zij zien de miljarden al binnenstromen. Luxe vakanties worden geboekt om de epidemie te vieren. Wie weet hebben zij zelf het virus ontwikkeld. Het zou niet de eerste keer zijn dat er mysterieuze zaken gebeuren rond virussen. Het Parvovirus, dat honden treft, is ook door een “foutje” in de wereld gekomen. Een experiment dat een beetje verkeerd liep. Hardnekkige geruchten dat Aids met opzet in Afrika is uitgezet blijven ook maar de ronde doen.

Zonnige tijden zijn er ook bij de banken. Zij kunnen marchanderen wat ze willen, hoeven het niet zo nauw te nemen, want als het misgaat, krijgen ze miljoenen. Hebzucht loont!

Nog meer zonnige tijden, en wel bij de werknemers van energiebedrijf RWE. Onlangs kregen deze noeste werkers te horen dat ze ieder een bonus tegemoet kunnen zien van vijfduizend euro. Dit alles om de overname te vieren van Essent. Blijkbaar zijn er na die overname nog miljoenen over die verdeeld worden onder het personeel. Later worden die bedragen wel weer geïncasseerd bij de klanten. Gewoon niet moeilijk doen, bij de burger kun je alles terugkrijgen wat je teveel hebt uitgegeven.

Wie er ook zonnige tijden beleeft dat is Geert Wilders. Een roepende in de woestijn, maar ook hij heeft de oase nog niet gevonden waar hij zijn schaapjes naar toe kan leiden. Het is als een dorstige water bij de lippen houden maar de fles blijkt leeg. Al zou Femke Halsema wel een slokje kunnen gebruiken om haar humeur onder controle te houden.

Tot slot zijn er ook zonnige tijden voor de Zangeres zonder Naam. Het is jammer dat ze niet meer onder ons is want ze zou haar grote hit “Mexico” opnieuw met verve ten gehore kunnen brengen.

Schrijver: Shalimar, 18 juni 2009


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.2 met 4 stemmen 332Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Eva Mensch
Datum:
18 juni 2009
Tjonge, Er staan hier zaken, waarover ik al menigeen gehoord heb.
Zou het wel, zou het niet ???
Het blijft een feit dat onze regering al wel heel veel voorraad tamiflu in de aanbieding had.
Bedankt voor dit stukje schrijfwerk :)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)