Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Nietig

De afgelopen weken heb ik regelmatig de verschillende tabbladen van nederlands.nl bezocht. Al lezende viel mij in toenemende mate op, hoe dikwijls men zijn ongenoegen uitte over het toekennen van het waarderingscijfer vier. De naam “Vierengever“ duikt daarbij regelmatig op. Ook mijn laatste bewering vroeg, wat de inhoud betreft, achteraf om een vier.

Toegegeven: in de meeste gevallen kan dit knap irritant en ergerniswekkend zijn, zeker wanneer men zelf vindt, dat men een lage waardering niet heeft verdiend. De realiteit is echter, dat de hokjes met de waarderingscijfers er niet voor niets onder elke inzending staan. In sommige gevallen is een inzending dan ook volgens het oordeel van velen van een dusdanig laag niveau, dat men er terecht gebruik van maakt. In dat geval is men, als inzender, hooguit teleurgesteld en trekt men er misschien lering uit. Niets mis mee.

Naar mijn gevoel is hoog percentage van deze laagste waardering echter afkomstig van enkele anonieme grapjassen, die net als kinderen als vermaak “belletjedruk” spelen. Slechts een enkeling zal zoiets doen uit boosheid, rancune of stelselmatige pesterij. Daarbij is het niet van belang, of dit uit de koker van een buurman, van een willekeurig persoon elders of zelfs van overzee komt – het is van nul en gener waarde. “Ieder nadeel heb zijn voordeel”, en m.i. zit er een kern van waarheid in deze Cruijffiaanse uitspraak.

Wij vragen met onze inzending, van welk literair gehalte dan ook, o.a. om aandacht. Die aandacht krijgen we dan ook, weliswaar soms sporadisch of met een zekere regelmaat met het laagste cijfer!

Teleurstelling is wel begrijpelijk maar boosheid eigenlijk uit den boze. Beter een vier van een NUL dan helemaal geen aandacht, toch? Wellicht vinden de z.g. vierengevers hun “slachtoffer” wel een “halve gare” en zichzelf bijzonder “uitgekookt”.

Laat ons daarom gerust nog even “doorsudderen”; weldra zijn wij het ook!

Schrijver: Günter Schulz, 14 september 2009


Geplaatst in de categorie: internet

3.3 met 21 stemmen 1.638Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Eva van Dam
Datum:
10 maart 2010
Van mij krijg jij hierbij dan ook een 10.
Want dat is het verhaal zeker waard.
Naam:
Fred
Datum:
13 oktober 2009
Vierendelen = halve smart, gevierd staat ge aan de top, welvaart is wat je samen viert. Tot de volgende vier.....

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)