Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Liefde & Haat

Verrek. Voor de zoveelste keer weer verliefd. Dit keer ben ik er totaal niet blij mee. Waarom niet? Omdat tot nu toe elke verliefdheid op een fiasco is uitgelopen. Het meisje is te onbereikbaar voor me. Altijd. en het allervervelendste deze keer is dat ze niet totaal onbereikbaar is. Dit zal ongetwijfeld resulteren in een pijnlijke afwijzing.

Waar zeur ik over, zult U denken. Ik ben jong evenals mijn lichaam. Ik heb nog geen rimpels, puistjes of wat dan ook. Ben ik knap? Nee, dat niet. Maar later zal ik alleen nog maar aftakelen. Al drie jaar heb ik geen bevestiging van wederzijdse liefde gehad. Al drie jaar ben ik vrijwel continu verliefd geweest op verschillende meiden. Al drie jaar leef ik in verdriet. Verdriet omdat ik val op diegene die toch niet bereikbaar voor me is. Waarom? Dat vraag ik me af. Deze keer voelde ik dat alweer verliefd begon te worden en hield dit met alle macht tegen. Met averechts effect. Ik ben nog nooit zo verliefd geweest.

Ik kan er niet tegen dat ik toch geen kans maak. Ze heeft zat leuke mannelijke vrienden. Ze is knap en aardig. Ik ben lelijk en saai. Hoe gaat dat ooit matchen? Normaal zou ik zo iets hebben van: laat maar zitten. Ze is knap en lief maar ze zal toch wel iemand vinden die beter is dan ik ben. Nu ben ik echter zo verliefd dat ik haar gewoon mijn liefde moet tonen. Alhoewel ik verwacht dat dit slechts pijn bij mij op zal leveren. Mijn gevoel heeft de eindeloze strijd met de ratio gewonnen.

Anderzijds weet ik dat ik me aanstel. Ik weet dat ik in zelfmedelijden lig te krioelen. Maar het vreselijke is dat telkens als ik daar aan denk, mijn verachting voor mezelf steeds groter wordt. Dan neemt mijn onzekerheid toe en walg ik nog meer van mezelf dan eerst. Hoe moet ik ooit een meid vinden, als ik mezelf niet kan luchten? Kan ik een gelukkig relatie hebben als ik weet dat zij met mij moet leven? Ik wordt er allemaal zo gek van dat ik echt steeds ongelukkiger begin te worden. Ik heb al weken niet meer oprecht gelachen.

Schrijver: B, 6 december 2009


Geplaatst in de categorie: psychologie

3.5 met 4 stemmen 840Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Claudia van Eck
Datum:
10 december 2009
Beste B, je hebt een laag zelfbeeld van jezelf. En de reactie van Els is waar. Je moet eerst zelf lekker in je vel zitten en dat straal je dan ook uit. Ik vind je verhaal heel erg treurig. Zo hoef je je niet te voelen. Hoop dat je iemand in je omgeving hebt om mee te praten. Je valt niet perse op onbereikbare meisjes, hun gevoel is alleen niet wederzijds. Je treft vast wel een keer iemand waarmee het wel klikt. Maar daarvoor moet je wel gelukkig zijn met wie je zelf bent. Sterkte ermee.
Naam:
Els van Gaalen
Datum:
7 december 2009
Email:
eam.vangaalentelfort.nl
Leer positief door het leven te gaan en van je zelf te houden, dan kunnen andere mensen van jou gaan houden. Wat je bent straal je uit. Wat je niet bent kun je nog worden, het heeft niets te maken met je buitenkant.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)