Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Pedofiele held

Door alle informatie over seksueel misbruik binnen RK-instellingen denk ik terug aan een pedofiel van wie ik ongeveer vijftig jaar geleden hoorde in mijn geboortestad.

Ik heb er niet rechtstreeks mee te maken gehad, maar een vriendje van mij wel en die heeft mij alles verteld. Deze pedofiel was een eindje in de twintig en omringde zich met jonge jongens. Dat ging opvallen en iemand in zijn omgeving sprak hem daarover aan. Reden tot meer dan een gesprek was er niet, want hij had niemand onzedelijk benaderd. Daar kan ik stellig over zijn: iedereen die hem kende was ervan overtuigd dat hij niet met kinderen had gerotzooid. Het gesprek heeft hem wel aan het denken gezet, want op een dag was hij weg. Dood. Hij had zich opgehangen, puur uit angst dat hij op een dag geen meester meer over zijn driften zou zijn.

Een tragedie, zonder meer. Ik heb ooit eens mijn respect voor deze man uitgesproken en ben toen voor schoft uitgemaakt: respect voor iemand die zelfmoord pleegt, hoe haal je het in je hoofd!
De kans op gelijksoortige reacties voor lief nemend, wil ik deze man toch nog maar even een held noemen.

Schrijver: Jacob, 12 maart 2010


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.2 met 5 stemmen 443Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)