Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Energie uit mijzelf

Landend in mijn geopende hartchakra staat een opperhoofd gereed om veren uit te delen, om met mij aan de tequila te nippen, zorgen vliegen weg en angsten lossen op, zijn lach behelst het hele geestenrijk, hij heerst erover met souplesse. Mijn vuurrode droomogen schieten op onzekere, parelmoeren kleiduiven.
De Witte Duif is mijn kruinchakra ingevlogen, ik spreek inderdaad in diverse tongen en ik begrijp mezelf ook niet. Het is zeker niet een meerdere-persoonlijkheden-syndroom. Ik dans op mijn rubberen sokken in deftige graffitikamers en onder bloeiende moerbeibomen zing ik over de dapperheid van nieuwe, wilde poema's en een vurig verschiet in permanente kleuren.
'O God', denken jullie misschien, 'het is weer zover, Rutgers is of weer dronken of weer knetterstoned!'.
Welnu, niets van dit alles en de enige paddenstoelen die ik gebruik zijn legale champignons, eekhoorntjesbrood en vliegenzwam! (grapje!).
De leeuwenbeet staat afgedrukt in mijn zij, op leverhoogte, ik zal voor altijd volop stromen door die ruwe vriend van mij, als een vlijmscherpe speer ga ik door de lucht, ik ga met mijn astrale lichaam naar waar ik maar wil, heb geen doornappel meer nodig, ook geen lastige bezem tussen mijn krijgshaftige, godgewijde schaamlippen, de Afrikaanse leeuwen vliegen met mij mee, God is een Zonnegod die Licht uitdeelt voor wie er maar open voor staat, kom op, lieve mensen, draai die zeven chakra's open, wees niet bang, laat je niet afleiden door de geslotenen, de gevangenen in het duister, met hun afgunstige, weerzinwekkende, platvloerse, nietszeggende rot trucs.
Wees een razende zwaan, een wit wijf, kleed je aan met wijze oerkrachten, verlaat de tijdgeest met zijn geestvernauwende tentakels, op angst gebaseerde conventies die de oerdriften trachten te vermorzelen, want machtsbegeerte is een wurgslang, maar die zal omkomen door de eigen gifuitstoot. Net als die slang die in zijn eigen staart bijt, een vicieuze cirkel van menselijke nietigheid en zelfvernietiging. Wie in de duisternis wil blijven wandelen, ook al wordt het Licht aangeboden, die moet het dan zelf maar weten, toch blijven wij als Verlichten de Poort naar het Licht wagenwijd openhouden en heten wij iedereen, juist die armzalige duisterlingen, van harte welkom!
Immers, Christus zegt, dat het redden van één onverlichte veel heil teweeg brengt voor heel het Lichtrijk.
Hoeveel Red Bulls levert een staat van verlichting op?
Hoeveel Boswandelingen, Tia Maria's, Cointreau's, Raki's, Black & White's enzovoort?
Alcohol en drugs kunnen niet tippen aan de oerkracht, de oerenergie, die kundalini of slangenvuur heet.

Mij is het slechts één keer overkomen en onverwachts, zonder dat ik toen wist wat er precies met mij gebeurde, pas later las ik over dit vooral in het oosten bekende gegeven. Ontwaakt deze energiebron, dan wordt je leven nooit meer hetzelfde als daarvoor, je gaat letterlijk uit je bol door moeder natuur zelf. Het moet wel op een of andere manier opgewekt worden en dat is niet standaard natuurlijk. Bij mij gebeurde het aan de Oude Gracht te Utrecht, in een van die opslagruimten onder de herenhuizen.
Ik deed daar een groepstherapie Emotioneel Lichaamswerk onder leiding van Ketan (Evelien) Hogeweg en Hansje Gorissen. Veel dansen op New Age-muziek en veel losmaakoefeningen, Primal-therapie, strelingen, assertiviteitstrainingen, over chakra's gesproken, iedereen ging los en zoals ik het zie ontstond er een overkoepelend vrije sfeer in de hogere regionen. Ik danste volop meegesleurd door de muziek van Gabrielle Roth en in een passiespel, althans van mijn kant, met de supererotische, oerwijze Ketan. Die vermenging van mijn lustgevoelens en de heftige dans, maakte heel wat los in mij.
De overgang was groot toen we opeens voor iemand moesten gaan zitten en diegene recht in de ogen aankijken. We moesten gevoelens met elkaar delen. Ik zat tegenover een forse jongekerel. Ineens voelde ik iets gebeuren in mijn stuitchakra, de slang werd wakker, hoe dan ook, hij werd wakker, een hevige stoot energie kroop langzaam via mijn ruggengraat omhoog, ik kon mij niet verroeren, ik kon niet meer praten, tranen stroomden als watervallen naar beneden, in een ooghoek zag ik Ketan nog, maar ik werd helemaal meegezogen met dit wonderbaarlijke fenomeen.
Die intense energiestuwing verliet mijn lichaam via mijn kruinchakra, maar ik sidderde nog lang na, beseffend dat mij iets geweldigs ten deel was gevallen. Ik stond later nog onder de douche met een vrouw met heel dikke borsten en een zwart behaarde schaamstreek, maar het deed mij niks en dat wil wat zeggen bij mij, de nasleep van die ervaring beleef ik tot op de dag van vandaag en verder, ik weet nog dat ik de volgende ochtend een gorilla nadeed op een van die bruggen, de mensen keken heel raar naar mij of ze moesten lachen, maar ik vermoed dat het iets met die oerkrachtexplosie te maken had.
Had Ketan als reeds ingewijde dit bij mij doen ontstaan of was het onafhankelijk van haar ontstaan? Hoe dan ook, ik zal het nooit vergeten en haar evenmin.

Schrijver: Joanan Rutgers, 15 juli 2010


Geplaatst in de categorie: lichaam

2.3 met 7 stemmen 786Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)