Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Ouddorpse passie

Ik heb wat met Ouddorp in Zeeland, ik heb er het een en ander beleefd toen ik volop wakker was. Allereerst zijn we er ooit als gezin op vakantie geweest, dat gebeurde heel slim, mijn vader preekte er dan in ruil voor overnachting in het huis van de koster. Hij preekte dan niet alleen in Ouddorp, maar zoals gebruikelijk ook in dorpen daar omheen.
Ik kan me de autorit daar naartoe nog goed herinneren, het was een helletocht, mijn vader was supergespannen en schold ons steeds uit, omdat we teveel lol maakten, te beweeglijk en onrustig waren. Hij irriteerde zich rot.
Mijn moeder zat als een braaf, eveneens zwaar gespannen, konijn daarnaast. Vaak had ik de angst dat mijn vader opeens de kolder in zijn kop kreeg en het stuur abrupt naar links of rechts stuurde, om ons allemaal te laten verongelukken. Ik was altijd bang bij die man in de auto, bang hem te doen ontsporen. Ik was dan ook bijzonder opgelucht wanneer we de eindbestemming bereikten.
Mijn oudste broer ging toen al niet meer mee, lag naast een stuk met opgeblazen borsten op een propvol strand te Spanje.
Bij de koster ontdekten we een stapel seksboekjes onder het huiskamertapijt. Zo opvallend, dat we dachten dat hij het wilde dat we dat ontdekten. Perverse koster. We zijn wel een avond met hem op het Grevelingenmeer wezen varen, met drank en lekkernijen. Ik ben met mijn jongste broer naar Goedereede gefietst en we hebben toen samen een toren beklommen.
Met mijn ouders maakten we uitstapjes naar Zierikzee, Goes en Veere. Vooral Veere vond ik indrukwekkend. We bezochten meestal de musea en we aten vette bolussen en softijsjes met chocolade en nootjes en slagroom. Veel zoetigheid om de liefdeloosheid te verbloemen.
We gingen ook zwemmen in de zee, ik zie nog mijn vader voor me, die zijn been ophief bij iedere golf die hem naderde, als een bange vogel, een verpieterde homofiel, een gekooid kanariepietje. Geen vader om je op enigerwijze aan te kunnen spiegelen als jonge puber. Ik schaamde me voor zijn zwakke, nog net niet zwakzinnige uitstraling.
Raar hoe hij op de kansel vol vuur was over zijn religieuze opvattingen. Allemaal pose en een manier om geld te verdienen, zo ik nu weet. Geld was de drang van zijn passie. Vandaag de dag ontkent hij zijn dominee-zijn met zijn laatste krachten. Allemaal passé, allemaal lariekoek, allemaal zelf- en anderenverblinding.

Later kwam ik weer in Ouddorp terecht, maar toen als lid van een protestants campingteam, dat leuke dingen organiseerde, met natuurlijk de taak om het christelijke geloof uit te dragen. Dat duurde twee weken en we verdienden er ook nog iets bij. We zaten met drie jongemannen en twee jongevrouwen in één vakantiehuisje. We hadden het behoorlijk druk met opvang en vertier voor kinderen, maar het ging allemaal van een leien dakje. Veel spelletjes en zang en toneel. Ook organiseerden we een vossenjacht, waarbij ik verkleed ging als vrouw. Als zodanig liep ik dan ook te paraderen over het campingterrein, wat me de nodige reacties opleverde. Sommigen gingen fluiten, je weet wel, op die bepaalde manier die schoonheid aanduidt. Anderen vervloekten mij, zeiden dat ik moest oprotten met mijn flikkertenue. 'Zal ik je eens flink pakken!', schreeuwden de meest asocialen of 'Getverdemme, vuile viezerik!'. Wat een agressie zoiets onschuldigs al oplevert!
We brachten ook folders rond. Ik weet nog dat ik een open deur inliep, daar lag een bijna naakte man op een bank, hij schoot omhoog en hij begon te vloeken van 'Donder op, klootzak, stoor me niet in mijn rust met je kutblaadje!'.
's Avonds praatte ik met S. tijdens een wijnsessie en we volgden de gesprekken van de brandende kaarsen, terwijl één van de jongevrouwen zich in de deuropening omkleedde, daar op een gegeven moment bloot stond, als Cleopatra zo mooi! We waren beiden al te dronken om er op in te gaan.

Waarom zouden we naakt-zijn ook per definitie moeten koppelen aan seksualiteit, het kan toch ook daarzonder prachtig ontspannend en bevrijdend zijn. Wat hebben we ook te verbergen? Onterechte gêne! Doe normaal en niet zo achterlijk puriteins. Het is hoog tijd om op te houden met die schijnheilige spanningscultus.
Ik weet haar naam niet meer, maar ze was heel teder tegen mij, jammer dat ze een vaste vriend had, al zat hij dan in Arabië, ze hield zich in vanwege hem. Wel heeft ze sappig getongzoend met mij en ze liet mij haar lichaam ongestoord strelen. Dat was nabij de zee. Ze was in strak badpak en ze omhelsde me stevig, mijn bobbel stak in haar inham, zij het dat er twee stofdelen tussen zaten en dat zij haar schroom liet zegevieren, vanwege haar godsdienstige opvoeding, tot mijn grote frustratie. Wat was ze mooi en aantrekkelijk en wat ging ze ver met mij, maar net niet ver genoeg.
Ouddorp kan de pot op!

Schrijver: Joanan Rutgers, 14 augustus 2010


Geplaatst in de categorie: verdriet

2.7 met 3 stemmen 888Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Fabiola
Datum:
14 augustus 2010
Je had niet als vrouw maar als priester verkleed moeten gaan, dan was jou een hoop Ouddorps jongetjesleed bespaard gebleven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)