Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Verlangen

Als ik de hit 'Desire' van U2 opzet, dan glim ik weer als vanouds. Datzelfde gevoel krijg ik bij 'I want your sex' van George Michael. Ook 'Miss you' van de Rolling Stones roept dat basisgevoel in mij wakker. Het is het oerverlangen naar geborgenheid/veiligheid/ liefde. Het is het agressieve verzet tegen iedere vorm van stupide afwijzing.
Alle vormen van afwijzing maken mensen kapot, vernietigen hun tedere hart, maken er gehakt van.
Ik haat dan ook alle mensen die andere mensen onrecht aandoen, hoe miniem ook, ik haat hen, want ze schenden de goddelijke wetten van liefde en tolerantie, deemoed en geduld.
Ik heb vast verkeerde mensen ontmoet, die mij onnodig verpest hebben, maar ik haat ze niet, ik vergeef hen en ik hoop dat ze in de toekomst betere keuzen maken. Ik ben niet diegene die jij denkt voor je te hebben, ik ben heel anders dan de mythe die ik over mezelf heb uitgespreid als een gehaakte deken vol uitheemse kleuren.
Ik probeer te overleven, koste wat het kost, net als mijn voorouders van eeuwen geleden, niet anders, ook al lijkt dat zo, ook al hebben wij meer vormen van techniek en welvaart, het principe is hetzelfde.
Samenwerking is het sleutelwoord, wie daar niet aan meedoet, is een asociale spelbreker, een zichzelf verrijkende eenling, die tegenwoordig als rechts bestempeld kan worden. Zelfverrijking is nu eenmaal not-done binnen een verlichte, geschakeerde volksbeweging. Daarom ook is het een walgelijk feit dat het toekomstige, Nederlandse kabinet zo rechts georiënteerd is, zo zie je maar dat gerechtigheid ver te zoeken is op deze luxe aardbol. Eén zetel verschil betekent wel één zetel mensonterende ellende. Ze lijken verder ontwikkeld, maar dat is pure schijn, als ze de kans krijgen ...! Zeg maar, primitieve waarheden op hoog niveau. De stammenstrijden zijn bij deze ingevoerd. Het gaat niet om geld of macht, het gaat om 'Survival of the fittest', de overleving van de sterkste, hoe dan ook, o mamamia, zo absurd en kolderiek, zo dwaas en zwaargestoord, zo ver verwijderd van de liefde!

Ik denk nogmaals aan popsongs, die mij dierbaar zijn, zoals 'Bright eyes' van Art Garfunkel. Over dat konijn dat onder een auto kwam, mij zeer, zeer dierbaar, want zo typerend, het kwetsbare dierenleven in tegenstelling tot de oprukkende techniek. De heilzame natuur versus de vernietigende, energie slurpende snelheidsrace. Olie is binnenkort uit de tijd en elektrische voertuigen voeren dan de boventoon, terecht, prima. De aarde is lang genoeg leeggezogen! misbruikt!
Het wordt hoog tijd om de aarde energie terug te geven! om het evenwicht te herstellen! Enkel nemen is een funest gegeven. Liefde is immers geven en nemen, niet louter nemen. Zelfzucht is uit den boze. Liefde betekent dat je van andere mensen houdt, ook mensen die anders zijn dan jij, God is immers de totaal Andere, als je niet van je Schepper houdt, dan is er iets goed mis, dan kun je beter eerst tot immense zelfinkeer komen, voordat je andere mensen zeer onterecht negatief veroordeelt.
Het verlangen naar liefde is van alle mensen, laten we dat elkaar gewoon geven, zonder al die absurde obstakels van geloofsrichtingen en dwaze overtuigingen!
"Heb elkander lief!", zei Jezus en dat is juist, een betere filosofie bestaat niet, breng dat in praktijk en onze Schepper kan eeuwig glimlachen!
Wees je Schepper dankbaar, want zonder je Schepper was/ben je nergens! Hoe wijs je ook bent, het is uit de Schepper! Dus een gepaste nederigheid is volop op zijn plaats, eigenwijze stipjes in het heelal, minuscule amoeben zonder bewustzijn.

Schrijver: Joanan Rutgers, 18 augustus 2010


Geplaatst in de categorie: liefde

3.8 met 6 stemmen 1.047Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
wauters kristine
Datum:
21 augustus 2010
Email:
stovelotion1live.nl
Uitstekend mooi werk en oh zoooo waar.
Onvoorwaardelijke Liefde schenken, het doet wonderen ( zelf ondervonden )
9.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
20 augustus 2010
Email:
ag.schulztiscali.nl
Graag gelezen, Joanan!

@ Joost: zie Mattheus 22:37-39 [ben geen bijbelkenner, dus Google bracht uitkomst ;) ]

@ Fred en Wee: Godfried van Bourbon verwoordde het in de 9e eeuw tijdens zijn kruistocht al: "een ieder worde zalig naar eigen façon".
Naam:
Wee
Datum:
20 augustus 2010
Een mooi verlangend stukje. Je smaak voor muziek is subliem! Wat de liefde en de schepper betreft ben ik bang dat ik Fred volg.
Naam:
Fred
Datum:
20 augustus 2010
Liefde is geven en krijgen (niet nemen), overigens vind ik die schepper maar een opschepper. Zoveel fouten in een creatie en er toch nog prat op gaan en ook nog eens aanbeden willen worden. Tsjezus, wat een minkukel.....
Naam:
Joost
Datum:
19 augustus 2010
Heb elkander lief? Zei Hij dat? Waar staat dat?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)