Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Oordeel niet!

'Oordeel niet, opdat u niet geoordeeld wordt!', zei Jezus en het zijn deze woorden die mij bezig houden de laatste jaren, aangaande de kwaadaardige toestanden tussen autochtonen en allochtonen, voor het gemak zo ingedeeld. Het geloofsleven van de westerse mens is grotendeels gekelderd, kerkgang is geminimaliseerd. Dat is een logische uitwas van de verlichting en de wetenschapskenmerken. We geloven met zijn allen meer in onszelf dan in een denkbeeldige, gefantaseerde, geïdealiseerde, geprojecteerde Schepper. Dat inzicht is grotendeels terecht, maar een even grotendeels funeste beleving, want de lijn met God doorsnijden is het slechtste wat een mens kan doen! God komt namelijk voor de aardbol!

Wie vragen zoveel negatieve aandacht de laatste jaren? Het is allemaal zo vermoeiend en verspilde moeite, wat de islamitische 'infiltratie' bewerkstelligt! Zijn we eindelijk verlost van kerkelijk gezag en tirannie, komen er mensen die een bijna middeleeuws kerkgezag meesleuren naar onze vrijgevochten contreien. Dat vloekt natuurlijk met onze zwaarbevochten vrijheidsbeleving qua seksuele voorkeur en vrije geestesuiting. Ze kwamen aanvankelijk vanwege economische achterstand, maar eenmaal hier, is hun oeraard boven komen drijven, die absoluut niet strookt met de westerse vrijheid, een macho-contrôlecultuur, die vrouwen onderdrukt en mannen als smeerlappen laat zwalken.

Na hun nesteling manifesteren ze zich meer en meer met klassieke hoofddoeken, kwaadaardige blikken en vijandige verlokkingen. Ze beheersen het straatbeeld via intimidatie en luidruchtig haantjesgedrag, ze moeten zo nodig hun identiteit dubbel en dwars manifesteren, tiranniek en onbeholpen, spugend uit boosheid, weer om uit te lokken, om de hete aardappel aan te pakken, want ze barsten van kwaadheid, ze hullen zich in hun slachtofferrol, maar dat heeft inmiddels geen profijt meer, dus slaan ze van zich af, wanhopig, opgedirkt, mesjokke, chaos creërend, irritatie uitlokkend, de zot spelend, opgeblazen intimiderend, fysiek belastend, meerderwaardigheid veinzend.

Ik ben hun identiteitscrisisproblematiek meer dan zat, ze duiken maar eens in hun binnenste, in plaats van alles buiten zichzelf te plaatsen. De psycho-analyse is de enige oplossing voor mensen die systematisch en automatisch alles projecteren op mensen die binnen hun valse vijandsbeelden vallen. Dualisme is een wereldwijd kwaad.

'Heb de ander lief als uzelf!', zei Jezus en dat vind ik een nog sterkere tekst dan de voorgaande van hem. God, de Schepper van alle mensen, is niet verdeeld in die en die, maar Zij/Hij is de Ene, die Liefde is. Elkaar bestrijden vanwege dubieuze, stompzinnige opvattingen is walgelijk voor God. Wie is beter? Flikker op, zeg, dat is niet aan ons, alleen God ziet onze harten en dat is maar goed ook.

Of denk je soms dat jij meer dan God bent?

Schrijver: Joanan Rutgers, 7 september 2010


Geplaatst in de categorie: psychologie

1.2 met 4 stemmen 353Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)