Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Roma-zigeuners

Dat de meest kwetsbaren het eerst worden aangepakt, blijkt weer eens door de aanpak van de Franse regering, die arrogant dit wanbeleid ontkent, terwijl het wel plaatsvindt, verdedigd door hun president Shar-couscous, met net zoveel strebers-energie als Napoleon.
Hij was woedend, omdat deze actie werd vergeleken met de deportaties uit de laatste wereldoorlog, maar waar zoveel woede is, is naar mijn smaak ook iets vreemds en verkeerds aan de hand, want waarom zou je anders zo kwaad worden! Als het onschuldig handelen zou zijn, dan zou je veel gematigder reageren, dus heeft hij zichzelf verraden.
Dat is weer een nadeel van hun heetgebakerde natuur, ik zie gelijk wanneer ze liegen. De Roma's zouden stelen en in de criminaliteit zitten, irriterende uitvreters zijn, die in die status-quo bleven vastzitten, het belangrijkste: de trotse beschaving ongewild herinneren aan hun aardse en bijna-dierlijke afkomst, wat hun tot schaamte brengt over hun ontmenselijking, dus moet dat oerbeeld uit hun vertroebelde ogen verdwijnen!
Het past niet binnen hun moderne cultuur vol geestverfijning, kunstzinnigheid en luxe huizen en inboedel. Het is een doorn in hun oog. "Jullie wijzen wel naar de doorn in het oog van een ander, maar jullie zien niet de balk in jullie eigen ogen!", zei Jezus terecht als groot ziener.
De armsten der armen worden met 300 euro in het vliegtuig gezet terug naar een even arm Roemenië. Een afkoopsom om maar uit het zicht van de gegoede burgerij te verdwijnen, zodat ze weer rustig kunnen slapen, want hun straatbeeld is weer in harmonie met hun status en ze hoeven zich niet meer schuldig te voelen om enkele buitenstaanders, die moeten leven als ratten, die misschien wel als dieven hun verstopte juwelen en spaargeld komen wegnemen. Angst voor beroving van de verslaafde welvaart liet de Franse agenten dit smerige dumpwerk doen. Hoogstwaarschijnlijk keren ze gewoon terug, nadat de gratis vliegreis is geweest, de 300 euro gespendeerd. Goed voor de Roemeense economie, zal ik maar denken.
Maar het waren wel Roma-zigeuners, die door Hitler werden vervolgd et cetera, dus vind ik die vergelijking niet geheel overdreven en beladen, daar het de zondeboktheorie weer eens bevestigt. Zij staan traditioneel buiten de gevestigde orde, veel meer dichtbij de natuur, Moeder Aarde; dat ze opvallend tegengesteld zijn aan de huidige cultuur is nog geen reden om ze buiten te sluiten of weg te sturen. Ze zijn wellicht meer Keltisch dan menige Europeaan in driedelig pak, die zijn 'diner' bij Mc Donalds haalt.

Ik vind de natuurlijke schoonheid van zigeunerinnen stukken mooier dan die van tweederangs schoonheidsmodellen vol zinloze mascara en parfums. Opgeblazen/gebakken lucht.

Het is toch te gek voor woorden dat de zigeuners in Europa nu in angst moeten leven vanwege deze stupide wandaad van Frankrijk, dat zozeer 'Gelijkheid, broederschap en vrijheid' in zijn vaandel draagt! Deze gang van zaken torpedeert alle drie de ideaalbeelden.

Ik vind het een verkiezingsstunt van zogenaamde Frankrijkverdediger Sarkozy, die over de ruggen van de Roma heengaat. Voor iemand die zulke zwakke mensen gebruikt voor zijn eigen politiek gewin, toon ik geen enkel respect, hem minacht ik, hem zet ik het liefste op een vliegtuig richting zijn land van herkomst, Asocialismië of zo, minus die 300 euro, want dat gun ik hem niet, gaat hij toch maar verbrassen aan dure cognac of exclusieve lingerie voor zijn vrouw.
Deze fantasie blijft fantasie, dat besef ik terdege, maar ik wil aantonen, dat macht een menselijke illusie is, macht gaat zelden hand in hand met de waarheid of met de liefde. Laat dat een schrale troost zijn voor de Roma-zigeuners, die nu zo beduveld worden en in het stof gedrukt door afreagerende machtsmisbruikers.
Ik kan het niet laten om te zeggen, maar Jezus is een Roma-zigeuner!

Doe met die uitspraak maar wat je wilt, maar het valt me op dat de mensen wereldwijd steeds minder inlevingsvermogen en empathie tonen, dat egoïsme hoogtij viert, dat we elkaar minder en minder liefdevol omarmen en eerder met prikkers en sla-voorwerpen wegsturen, opjagen, uitsluiten, ontkennen.

Ik kan me voorstellen dat God permanent moet kotsen van ons!

Schrijver: Joanan Rutgers, 17 september 2010


Geplaatst in de categorie: discriminatie

2.8 met 4 stemmen 456Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Christina
Datum:
17 september 2010
Ter vergelijking:

1. De Joden moesten hun enkele reis Auschwitz zelf betalen.

2. Zelfs Roma-criminelen vinden dat ze ( de Roma's!- sic!) moeten de-criminaliseren om punt 1 te voorkomen, -Zie Canvas: Panorama 11/10: Roma Boefjes.

3. De heer Rutgers legt God een maaltijd in de maag die niet de Zijne is. In de psychologie heet dat "oneigenlijke overdracht" en in de volksmond "buik(s)prekerij".

4. Conclusie: Wie van het nobele journalistieke vak een hartenkreet maakt, schrijft zichzelf tot karikatuur. Mij best, maar wil je de Man van Nazareth er de volgende keer buiten laten? Er zijn - over links, rechts en door het midden - al genoeg wandaden in Zijn Naam gepleegd.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)