Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Mis

Deze kerst is het helemaal mis in huize Fred, er is geen bal meer aan, het licht is niet gezien en waar de slinger is weet niemand. De kunstboom staat met een kluitje in het riet, er waren domweg geen pegels om te kunnen versieren.

In huize Fred staat wel een aangebroken fles Beerenburg, geen engeltjes in de boom maar op de tong, geen krijsend goddelijk blaagje in een kribbe maar wel een poezenkind in een doos met papiersnippers en muizenspeeltjes.

Huize Fred is dit jaar voor het eerst verstoken van heidense rituelen, van religieuze intriges en commercie. Dat voelt als een bevrijding, niets mis mee.

Schrijver: Fred, 25 december 2010


Geplaatst in de categorie: vrijheid

3.1 met 7 stemmen 376Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
an
Datum:
25 december 2010
Email:
an.terlouwcasema.nl
Ha Fred, is inderdaad niks mis mee, er is in huize 'An' ook geen kerstgebeuren, geen boom, staat niet eens in het riet, met kluitje. Is een kruidjeroermeniet. Geen slinger, hooguit een plaatje van de persoon Slinger, geen poes in papiersnippers, maar een hond die af en toe naar buiten moet, naar de andere bomen dan. Maar: ook geen fles, want daar wordt m.i. al genoeg aandacht aan besteed. Leuk gedaan trouwens en ik denk zomaar dat er veel meer mensen zijn die sober de Kerst vieren, om welke reden dan ook.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)