Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Au! Autistisch!

Door de reactie van een dichteres op mijn mail, besefte ik opeens dat ik inderdaad sterk autistisch ben, in die zin dat ik op een geestelijk eiland leef en nauwelijks met anderen kan communiceren, enkel gecompliceerd en omslachtig via woorden als een woordneuroot, woorden zien als echt menselijk contact, terwijl ze op de keper beschouwd zo leeg zijn als de inhoud van een robot.

Ik kreeg wel vaker verweten dat ik autistisch was in mijn doen en laten, ook de term narcisme kreeg ik op mijn brood, over de zware borderline heengesmeerd en ga zo maar door, het hele arsenaal bleek opeens van toepassing op mij, maar het autisme had ik nooit overwogen, hoewel het best eens waar kan zijn, ik heb 'Rainman' natuurlijk ook gezien, zo erg ben ik niet, ik ken alle manieren om de boel te bedekken, maar ik ben wel enkel en alleen met woorden bezig, obsessief, alsof mijn leven ervan afhangt.

In de liefde ben ik al even obsessief of noem het sterk hunkerend en niet kunnen loslaten, grenzeloos en daardoor gauw afweer oproepend, tot het naadje gaand en dat niet echt willen, maar ik kan mijzelf er niet tegen verzetten, de aard van het onvolmaakte beestje.

Als kind heb ik me al sterk teruggetrokken in een eigen fantasiewereld en dat is alsmaar doorgegaan, tot er geen weg terug is, tot je niet meer in staat bent tot zogenaamd normale communicatie. Het is een eenzaamheid, die gekmakend kan zijn, als je er geen positieve draai aan geeft, zoals ik met mijn woordeninvulling, het eigen kasteel, wat ik bouw met mijn op hol geslagen, alle richtingen uit gaande, absurde, gedurfde, extreme, nihilistische, mystieke, eerlijke woorden.

Borderline kan heel goed grenzen aan autisme, dat zal allemaal wel, maar één ding wordt me wel steeds duidelijker, ik word wel steeds meer op mezelf teruggeworpen, nieuwe contacten haken al vroeg af en het zal ook wel niet makkelijk zijn om met een autist te communiceren, dus schik ik me in mijn wrede lot en droom ik maar verder met mijn 'words words words', zoals Shakespeare het zo raak stelde.

Wieweet ben ik wel schizofreen, heb ik ook lange tijd gedacht, maar daar heb ik het nu even niet over, okay?

Schrijver: Joanan Rutgers, 24 januari 2011


Geplaatst in de categorie: psychologie

4.6 met 8 stemmen 199Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Fred
Datum:
26 januari 2011
Trek je niets aan van door anderen gehanteerde etiketten, al dan niet zelfklevend. Jij bent, voor zover ik dat zie, jezelf. En dat is beklijvend.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)