Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Boze geesten

Volgens geheime bronnen ben ik voor erger bewaard gebleven en had ik te maken met een strijd tegen boze geesten.
Nog maar amper opkrabbelend van een zware en uitputtende liefdestragedie valt dit gegeven op mijn dak. Ik was volkomen uitgezogen en voor de zoveelste keer destructief afgemaakt, tot ik eindelijk ook zelf inzag hoe krankzinnig deze onmogelijke liefdesband werd.

Welke vrouw stelt de geliefde nou voor om haar te doden? Ze wilde me triggeren tot heel gekke dingen, maar dat kreeg ze godzijdank niet voor elkaar, daar ik tijdens die uitspraak meteen tot mijn positieven kwam en wist met wie ik te doen had, hoe erg ik dat ook voor haar vond en nog steeds vind. Ze moest en zou destructie aanrichten.

In wezen heeft ze mij psychisch gedood, na marteling en ziekelijk gedrag. Zij noemde anderen heksen, die anderen noemden haar een heks. Ik dacht op den duur in allerlei heksenstrijdperken gewikkeld te worden. Nu denk ik na over het feit of zij bezeten was van boze geesten, geesten die buiten haar wil om macht over haar hebben en via haar zich uitleven. Is dit niet het klassieke idee over hysterie?
Is het soms haar broer, die zelfmoord heeft gepleegd?
Of heeft zij dat niet goed verwerkt en reageert ze dat trauma onbewust af? Is het haar karma, ze is ooit van de dorst gestorven.
Zijn het dolende zielen, die haar als makkelijke prooi gebruiken voor hun liefdeloze praktijken?
Ze is superlief en toch zeer gevaarlijk en fatalistisch, ondanks haar Mona Lisa-glimlach en de mooie verhalen over wereldverbetering via permacultuur.
Ik heb met die ene week samenwonen nog het record behaald, kun je nagaan. Ik heb wel eens een boek gelezen over ongenode gasten/dolende zielen, die in het aura kunnen kruipen van weerloze slachtoffers. Die moet je dan liefdevol toespreken en vragen of ze naar het Licht willen gaan, in plaats van een ander mensenleven te verpesten en uit te zuigen. Het zijn zeer gewiekste wezens, denk niet te licht daarover, het is voor ieder mens goed om zich daarvoor af te sluiten. Bezeten van boze geesten? We leven toch niet meer in de middeleeuwen!

Toch, denk ik nu, achteraf gezien, hoe alles ging, hoe gemeen en destructie uitlokkend, en passant een crime passionel voorstellend, toen dacht ik wel dat er andere wezens in haar de macht hadden overgenomen, heel sluwe, vernietigende krachten.
'Ik laat me opnemen!', zei ze. Ik dacht aan het moment in een nacht, het was twee uur of zo, toen ze huilend naar mijn bed snelde. 'Joanan!', zei ze wanhopig, ik was meteen klaarwakker en ze stortte zich in mijn troostende armen en ze huilde aan een stuk door, ik voelde dat het niets met ons te maken had, maar alles met haar persoonlijke lijden en dat ging zeer diep. Ik werd er zelf ook zeer verdrietig van, maar wilde troosten, veiligheid bieden.
Als, áls er sprake is van boze geesten, dan zal ik alles doen, op afstand weliswaar, om die boze geesten uit haar te verdrijven, met al mijn zielskrachten en magische methoden.
Mag ik jullie hetzelfde vragen?

Schrijver: Joanan Rutgers, 21 maart 2011


Geplaatst in de categorie: liefde

5.0 met 5 stemmen 154Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)