Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Erkenning

Beweren dat ik geen behoefte aan erkenning heb zou een leugen zijn. Alleen al het enkele feit dat ik dit stukje schrijf en publiceer zou die bewering logenstraffen. Al heb ik heel wat stukjes wel geschreven, maar nooit ter publicatie aangeboden.

Maar mijn behoefte is wel aanzienlijk minder dan die van veel anderen. Bij sommige mensen lijkt hun gehele bestaan een schreeuw om erkenning. Dat heeft ongetwijfeld zijn diepere gronden. Ik zeg er niets negatiefs over, want zonder zucht naar erkenning zouden veel prachtige producten van de menselijke geest niet tot stand zijn gekomen.

Iemand heeft beweerd dat wij de grootste mystici niet kennen, doordat die gezwegen hebben. Dat mag waar zijn, maar het impliceert wel dat mogelijk schitterende gedachten met deze geesten in het graf zijn begraven of bij hun crematie verbrand.

Zucht naar erkenning brengt een hoop ellende met zich mee. Daarom prijs ik mij gelukkig dat mijn behoefte zo klein is. Die gering omvang is ook wel terecht, want ik ben maar een heel gewoon knoeiertje met woorden en met kleuren en vormen.

Mijn gedichten zitten voor een deel achter een slot en grendel in de vorm van een wachtwoord en de rest ligt momenteel in een laatje. Daar zullen ze waarschijnlijk ook blijven.

Met schilderen ligt het iets anders, want als ik daar een beetje succes mee had zou ik veel meer kunnen maken. Verf en doek zijn duur en ook een atelier kost het nodige. Maar succes zou een hoop gedoe met zich meebrengen. En daar heb ik helemaal geen trek meer in.

Schrijver: Jacob, 13 april 2011


Geplaatst in de categorie: psychologie

5.0 met 7 stemmen 551Er zijn 6 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
22 april 2011
Ja, wat U hier schrijft, dat klopt.
Goed beschreven.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
16 april 2011
Email:
ag.schulztiscali.nl
Met alle respect en waardering voor jouw kunde en mentaliteit, Joanan: ik vind, dat Joop juist met een gepaste en ongekunstelde bescheidenheid de beuk er al lang heeft ingegooid. Gezien de waardering bovendien niet onverdienstelijk. Gelukkig is het altijd nog zo, dat een ieder zich op zijn eigen manier op deze site kan en mag profileren, toch?
Naam:
J.de Groot
Datum:
15 april 2011
Email:
joke190411telfort.nl
Nou Joanan, 1 Joanan op deze site lijkt me wel genoeg....maar, je bedoelt het vast goed.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
15 april 2011
Email:
ag.schulztiscali.nl
Met respect en waardering voor jouw mening en mentaliteit vind ik, dat iemand anders een niet overdreven bescheidenheid niet misstaat. Gezien de waarderingen die Jacob ten deel vallen heeft hij juist met zijn inzending de beuk er al ingegooid, toch?
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
14 april 2011
Wat wil je nou eigenlijk beweren?
Dat je berust in je karige publicaties?
Dat je veilig blijft zwijgen en eigenlijk een depressie verbloemt?
Je denkt wel erg min over jezelf, krik jezelf op, man, en gooi de beuk erin!
Naam:
Günter Schulz
Datum:
14 april 2011
Email:
ag.schulztiscali.nl
Hulde! Hier is de 'ware Jacob' aan het woord.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)