Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Hondenpoepzakjes

Niet iedere hondenbezitter draagt ze bij zich, maar ik zie geregeld dat men de harde drollen, in het beste geval, in een plastic zakje doet en het dan ook nog meeneemt.
Soms zie ik vrouwen trots met hun hond over straat banjeren, terwijl er schaamteloos iets onder die hond bungelt, vooral die agressieve pitbulls en kwijlende bouviers zijn ransige exhibitionisten. Dat vrouwen daarmee over straat gaan, is op zich al een vernederende toestand, maar dat ze ook nog eens de uitwerpselen van deze nudisten in een plastic zakje stoppen is werkelijk verontrustend.

Vroeger mocht je die viervoeters overal laten poepen, want je betaalde hondenbelasting, nu moet je poep ruimen, jezelf zwaar vernederen, omdat er regels worden gemaakt door hondenpoephaters. Je moet wel erg veel van je hond houden om daar braaf aan mee te doen.
Voor poesen geldt deze regel niet, want die laten minder achter. Voor paarden ook niet, al laten die voetballen achter zich, maar paarden zijn in de minderheid, trouwens, bij die beesten mag je wel een paar vuilniszakken op zak hebben.
Wanneer een hond aan het poepen is, kijkt het baasje meestal ergens anders naar, zich plaatsvervangend schamend voor het onzindelijke dier, dat na zijn behoefte weer vrolijk verder holt, het baasje met zich mee trekkend, die blij is om de plek des onheils te verlaten. Door zo'n opruimzakje kan de baas er niet omheen en wordt hij/zij dubbel gestraft. Moeten ze maar niet zo overdreven close met die beesten zijn, kun je denken en daar zit wat in.

Bedenk wel waar je aan begint, wil je tegenwoordig zo'n blafbeest in je huis toelaten. Onlangs zag ik een werkelijk beeldschone vrouw met haar hond over straat gaan, ze is altijd even vriendelijk en fleurig, een wandelende Engelse bloementuin. Gaat die grote hond opeens midden op de stoep raar gehurkt zitten en duidelijk geen last van obstipatie. Terwijl ik het tafereel voorbij fiets, zie ik haar elegant hurken om met een sierlijke beweging het gevallene op te ruimen in een zakje. Ze doet de hele handeling alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, althans dat speelt ze als een volleerde actrice. Het mooiste is nog dat ze haar waardigheid strak in de plooi weet te houden, verstand op nul, gewoon even doen, die flauwekul. Alleen was ik de toeschouwer, die mij plaatsvervangend over haar schaamde.
De toiletten schoonmaken, pleeduiken, is nog tot daar aan toe, maar met je engelachtige vingers hondenpoep opruimen, dat gaat mij te ver. Als een lelijke vrouw zoiets doet, dan kan ik dat nog wel aanzien, maar een mooie vrouw moet zoiets weigeren om te doen en niet doen alsof het wel in de haak is.

Schrijver: Joanan Rutgers, 11 mei 2011


Geplaatst in de categorie: milieu

1.7 met 7 stemmen 885Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
14 mei 2011
Gek dat sommige vrouwen niets met mooi-zijn hebben, terwijl vrouwen de meeste aandacht aan hun uiterlijk schenken, meestal zijn dat de niet allermooisten en de daarop gebaseerde visies.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
12 mei 2011
Geestige en scherpe observatie. Koppeling met vrouwen aan het slot is kwestie van smaak. Benieuwd of Rutgers ooit schrijft over oudere mannen die, turend op mobieltjes, ogenschijnlijk verveeld aan hondenriemen rukken. Dit na gedane behoefte door miniblaffer of rijk behaard monster.
Naam:
astrid
Datum:
12 mei 2011
jammer dat je discrimineert: een vrouw is een vrouw!
Zielig hoor..........
Naam:
Monique Methorst
Datum:
12 mei 2011
Email:
moimoniquelive.nl
Niets zo erg als poep onder je schoen!
Heb zowel honden als katten gehad en ben wat dat betreft blij dat ik van dit gedoe af ben, al mis ik ze vreselijk.
Goed geschreven, al vind ik het wel een minpunt over die regel over lelijke vrouwen; dat is onbelangrijk..iemands uiterlijk.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)