Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Bill Clinton op mijn pad

Tijdens de Meimarkt van de Vrije School kwam ik in gesprek met een intelligente heer, die boeken verkocht voor de Vrije School. Ik kocht eerst een stapel oude, literaire tijdschriften voor een prikkie. Ik zwalkte langs de stands, veel kleurige spulletjes van vilt, kralen, kledij en schilderwerk. Je kon er hoog in een boom klauteren en broodjes bakken boven een vuur, hennakunst op je handen laten zetten, appels beschilderen ect., maar ik kwam steeds weer neuzen bij de boekenstand.

'Je aast op Stieg Larsson hé!', zei de scherpe verkoper, 'voor 12 en een halve euro zijn ze alledrie voor jou!'. Uiteindelijk wist ik ze voor maar elf euro te bemachtigen, dolblij, want ik vind het een rijk bezit. Ik blijf toch een geflipte bibliofiel. Je verliest en je wint, zo gaat het.

Hij vertelde me dat hij zo'n acht maanden in Oxford had gewoond, wat mij intrigeerde, want dat is een beroemde universiteitsstad. Al gauw vertelde hij over Bill Clinton, die daar politiek had gestudeerd. Bill woonde daar midden in een rosse buurt. De straat, waarin hij woonde heette vertaald zoiets als 'Grijp ze bij hun pruim!', wat later veranderd is in Grapestreet. Bill rookte er volop cannabis en volgens mijn boekverkoper is daar de oorsprong te vinden voor zijn latere sigaaraffaire met Monica Lewinski. High van de hasj en student in een rosse buurt, dat liegt er niet om. Eenmaal down to earth loog hij wel over seks met Monica, maar dat was vanwege Hillary, die arme schat, wat hij later natuurlijk fysiek wel weer heeft bijgelegd. Hij kon er ook niets aan doen, hij had in Oxford teveel perversiteit gezien en meegemaakt, zodat hij jaren later willoos weer de fout inging. De spanningen van het presidentschap erbij betrokken, is het allemaal geen schokkend wereldwonder. Hij moest gewoon zijn presidentiële en erotische spanningen ontladen. Dat kon Hillary ook niet allemaal in haar eentje opvangen. Vandaar dat ze alle begrip toonde. Die Monica heeft hem ook wel erg neergehaald. Die had in Oxford niet misstaan, in die bepaalde wijk, al was hij natuurlijk wel een hoerenloper pur sang en dat hoeven we niet te verzachten door de wiet, het is gewoon een menselijk feit en eigen aan menige man. Tevens eigen aan menige vrouw, het hoerige gedrag en uitvoeringsvermogen.

Ik hielp de boekenverkoper met het wegbrengen van de onverkochte ladingen. De markt was gesloten. De euforie voorbij. Wat restte was zijn boeiende anekdote over Clinton, die ik hierbij uitkrijs, want zo zie je maar, zelfs de grootsten der aarde blijken net zo menselijk als jij en ik, tot in de vulgairste details en de smerigste onbenulligheden. Niets meer dan jij of ik.
Misschien wel minder, gezien hun hoogmoed en ijdele pronkzucht!

Schrijver: Joanan Rutgers, 15 mei 2011


Geplaatst in de categorie: psychologie

3.2 met 4 stemmen 65Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)