Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Foto onbekend

Ik goochelde even mijn naam op internet en ik zag ergens staan 'Afbeeldingen van Joanan Rutgers'; ik benieuwd, want volgens mij kun je mij alleen aanschouwen via mijn bijdrage aan 'Man bijt hond' en kun je daar misschien een foto uit halen als je handig bent, maar nee hoor, tot mijn grote hilariteit zag ik vier afbeeldingen, die wel met mijn literaire werk te maken hebben, maar echt niet een foto van mezelf zijn.

Ten eerste zie ik een foto van wijlen Lucebert, die heftig smokend en zuipend de camera ontwijkt, want wat doet dat stomme flitsapparaat pal voor zijn artistieke inspiratiemomenten.

Ten tweede zie ik een romantische foto van Jan-Jacob Slauerhoff en zijn vrouw de danseres Darja Collin, nu had ik hen graag als levende vrienden gekend, maar geen van de twee unieke persoonlijkheden gelijken op mij.
Jan-jacob natuurlijk wel qua poëtische inborst en visie, maar hij is uiterlijk verreweg de knapste van ons tweeën.

Ten derde zie ik een anoniem vrijend paar, zo perfect mooi, dat ik er sowieso niets mee heb, ik schijn nogal de indruk gewekt te hebben dat ik dagelijks de liefde bedrijf met vele inspirerende vrouwen, maar dan kom je bedrogen uit, want ik leef volstrekt celibatair, zoals het pauselijke Rome mij heeft opgedragen. Heilzaam voor de gemoedsrust.

Ten vierde zie ik een populaire afbeelding van Jezus Christus, waar ik een grote fan van ben, wat de levensintentie betreft, niet qua uiterlijk, want ik scheer me geregeld en ik loop ook niet in een rok met tailletouw, al had ik wel graag net als hij met Maria Magdalena de liefde bedreven. Hij was me voor in meerdere dingen.

Of ik gepikeerd ben? Integendeel, ik vind het om te gillen, wat een hoop nonsense wordt er op internet verspreid, net als in het ware leven, waar roddels en leugens onze zonloze dagen opleuken, zoals in de carnavaleske chaos, waar niemand werkelijk weet wie hij of zij voor zich heeft. Het doet er ook allemaal niet echt toe, als we maar lol hebben!

Schrijver: Joanan Rutgers, 7 september 2011


Geplaatst in de categorie: humor

2.4 met 8 stemmen 251Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
7 september 2011
Email:
moimoniquelive.nl
Haha, ik schreef er nog een www over; bij alles waar je een reactie plaatst hier, tovert google de bijbehorende afbeeldingen erbij, ik was verrast, weet alleen niet wat ik nou moet doen met de sollicitaties.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)