Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Geachte Heer,

Van harte gefeliciteerd met uw 7 miljardste mens.

Dat U tweeduizend elf jaar na de zondeval nog steeds doorgaat met Uw schepping is gezien uw tweedelig Boek en zoveel oorlogen, ziektes en ellende later op zijn minst opmerkelijk te noemen.

Los van al die andere profeten, ik had het na de Tweede Wereldoorlog wel geweten. Zes miljoen van mijn eigen volk vergast. Mooi zat.

Of moeten wij mensen niet zo lang blijven stilstaan bij de gruwelen die wij mensen elkaar aandoen, maar wat meer kijken naar de technische vooruitgang die U ons via de talenten schenkt?

Hoe dan ook, als U de mens een beetje vriendelijker zou kunnen maken, dan zou dat erg fijn zijn. We schrikken ons namelijk elke keer weer dood van het geweld, de ziektes, de hongersnood.

Ook maken veel gelovigen veel oorlogen om U. Als U hen een beetje tot de orde zou kunnen roepen, zouden vooral de ongelovigen dat heel erg fijn vinden.

De zeven miljardste mens. Voorwaar, geen kattenpis, toch na zoveel keer een koud kunstje, dunkt me. Hoe ver kun je als God gaan.
Ik geloof dat U tot driehonderd miljard mensen gaat. Dat is het aantal hersencellen in een mensenhoofd gelijk aan het aantal sterrenstelsels. Mooi rond getal, iedereen zijn eigen Al. En vol is vol, zeggen ze bij ons.

Bij voorbaat hartstikke bedankt.

Namens de hele mensheid wens ik u samen met de 7 miljardste ouders nog een heel fijne dag!


Hartelijke groeten,


Guus Flater

Schrijver: Guus Flater
Inzender: Zus Konijn, Felicitatiediensten ZZP, 30 oktober 2011


Geplaatst in de categorie: emoties

1.1 met 7 stemmen 232Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
30 oktober 2011
Email:
moimoniquelive.nl
Vind het sterk geschreven en gedurfd, ik ben geen voorstander van welk geloof ook in het belachelijke te trekken, maar er zit wel een kern in die mij aanspreekt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)