Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De logica van het hart

Zonder dat je luistert en gehoor geeft aan de logica van je hart, kan het leven zo ogenschijnlijk heel gesmeerd verlopen. Alleen is het dan als leven in een woning, waar de warmte en gezelligheid ontbreken die het samenleven de moeite waard maken.

Men zegt ook wel dat het hart dingen kan bevatten waar het verstand niet bij kan. En wie zijn hart dan ook op de tweede plaats zet, mist de zin van het bestaan daar er dan alleen nog de koele nuchtere redenaties van het verstand gelden.

Vaak snapt men dan ook niks meer van de kracht van de liefde zelf, die geregeerd wordt door de logica van het hart.
Men leeft dan voortdurend in angst om af te gaan, of voor kinderachtig te worden versleten.

Wat nou juist datgene is wat een mens zijn charme verleent, is een beetje gekkigheid. Wat alleen kan als we gehoor durven geven aan de logica van ons hart.

Dan scheppen wij de ruimte om ongegeneerd onszelf te zijn, bovendien verruimen we zo ons begrip voor de ander die nog zit te stuntelen met de logica van het hart.

De logica van het hart mag dan onzinnig lijken voor de adepten van het koele nuchtere verstand. Zij is zelden zonder zin.

Juist door gehoor te geven aan de logica van ons hart, worden we weer aantrekkelijk voor andere mensen want zij heeft haar eigen charme.

Schrijver: Boomvader Ruerd, 19 november 2011


Geplaatst in de categorie: filosofie

2.0 met 5 stemmen 154Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)