Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

IJzeren regime

Rietjes, aanwijsstokken, geprepareerde krijtjes, halve schoolborden, tafels, deuren, hele raamkozijnen kun je straks weer naar je hoofd krijgen als je niet oplet.

Meester Pedo en juf Lesbo worden homo de klas uitgezet, het is uit met de linkse pret. Geen pedagogisch gezwets meer achter in mijn les, geen onderwijskundig geklets meer in mijn nek, geen schaal 16 meer voor de directeur die de ongelovigen de Wia in pest.

God moet weer voor de klas, de blozende bloempotten in de bank. Geraniums aantekeningen A4, geen geklier.

Japanners plegen zelfmoord als hun rekenmachientjes het niet doen. Chinezen hangen zich aan de lopende band op als ze het aantal moederborden niet halen.
Er is genoeg vertier.
Moslims in het Midden-Oosten laten zich voor de vrijheid al in de lente doodschieten. Grieken sterven de beschaafde bezuinigingsdood. Afghaanse kinderen krijgen in de bergen les in Allah's nood. Help, we gaan dood.

Terwijl het werk óns VOC toelacht. Te Staatsbossenland, ter Waddenzee en in de Fijnstoflucht, - de stadswachten en de inbrekertjes; de zorgfretjes en de verzekeringscavia's; de televisienichten en de rehwinkeltjes; de bleekertjes en de jobjes; de pechtoldjes en de roemertjes; de jezusbaasjes en de wildertjes.

Kind, je hebt groot gelijk, het is fijn om een held van de werkende klasse te zijn.


Zie ook: http://youtu.be/Ve-mANenpC4

Schrijver: Do-centje, 21 november 2011


Geplaatst in de categorie: school

3.5 met 4 stemmen 172Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)