Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Zorgverzekeringen vermageren alarmerend

Niet dat de goedverdienende middenmoot er van wakker zal liggen, maar feit is wel dat de zorgverzekeringen steeds minder vergoeden, ondanks hun vrolijke reclamespotjes en de keurig afgedrukte tabellen.

Zelf ben ik goed verzekerd, maar mijn wortelkanaalbehandeling moest ik toch zelf volledig betalen (314,40 euro), terwijl ik toch minstens op 80% vergoeding gerekend had, maar nee hoor, ik kreeg geen eurocent terug, daar ik volgens de madame aan de telefoon mijn vergoedingsbudget van 500 euro al had overschreden. Ik was uiterst verbaasd, daar ik een ziekenhuisfoto, ook extreem duur, zelf had moeten betalen, dus resteerden mijn bezoeken aan de mondhygiënisten, was dat de 500 euro overschreden?

Ik kan het me haast niet voorstellen, volgens mij word ik en worden velen met mij door de zorgverzekeraars genaaid en 'stelen' ze inderdaad van de armen, bovendien zonder scrupules. Ik had het geluk dat ik een tijd geleden wat meevallers kreeg, maar anders zat ik nu ver in het rood en kon ik weer als een bedelaar bij mijn ouders gaan aankloppen, die er inmiddels spuugzat van zijn.

Het is voor het eerst dat ik de gierigheid van mijn zorgverzekeraar merk en dat belooft weinig goeds voor de toekomst, het is dus echt waar, subsidies, bijstand en sociale vergoedingen worden streng en onpersoonlijk gehanteerd, als ik het vooraf had geweten, dan had ik mijn kies laten trekken, want dat is de goedkoopste optie, al moet ik op den duur op Brinta en Bambix leven, zo ben ik ook begonnen, alles beter dan door het kapitalistische systeem wreed gemangeld te worden.
Ik heb een halve fles, afgeprijsde wodka geleegd om deze gemene rompslomp weg te drinken.

Ik zal proberen te ontdekken of ik werkelijk die 500 euro heb overschreden of dat ik met een kluitje het vlijmscherpe, dodelijke riet ben ingestuurd. Ik noem geen namen (vijf letters worden drie letters), want dan dupeer ik hoogstwaarschijnlijk mijzelf en als eenling grote ondernemingen aanvallen is klinkklare donquichotterie.

Het rampjaar 2012 is nog niet eens begonnen en nu merk ik al de nadelige gevolgen. Als ze mij onterecht geld afhandig hebben gemaakt, dan slaat dat tienvoudig op henzelf terug, dus maak ik me geen zorgen, maar het verdriet me wel, dat de onderkant van onze samenleving nog minder het hoofd boven water kan houden door de harteloze maatregelingen van een asociaal kabinet, wat trouwens elk moment kan vallen vanwege verrotte wortels.

Ik weet wel dat er jongelingen zijn met duizenden euro's schuld, maar als eerlijk mens speel ik nu eenmaal graag quitte, ook omdat ik dan lekkerder slaap.
Beatrix scheurde aan mij voorbij, tja, die zal al die plebsproblematiek een Hemaworst zijn, die kan iedere dag dronken worden van de beste champagne, maar nogmaals, beste mede-gedupeerden, wees je bewust van de ingecalculeerde beperkingen, die alsmaar kleingeestiger en skeletachtiger worden.

Ik zie het nog even aan, maar ik bereid mijzelf voor op een leven zonder zorgverzekeraar, overgeleverd aan primitieve zelfhulp en twijfelachtige kwakzalvers, prima!

Schrijver: Joanan Rutgers, 23 november 2011


Geplaatst in de categorie: maatschappij

2.4 met 9 stemmen 168Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)