Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Duim voor hem!

De superster George Michael ligt eenzaam in een Weens hospitaal te vechten voor zijn leven, hij heeft de laatste tijd geen wereldwijde hits gescoord, maar iedereen weet dat dat ooit volkomen anders was en dat ooit zich kan herhalen, mits hij zich door de huidige ellende heenwerkt.

Hij is geboren in 1963 te Londen, East Finchley, hij heet eigenlijk Georgios Kyriacos Panagiotou en hij is de zoon van een Griekse restauranthouder en een Engelse danseres.

Ik ben met zijn muziek opgegroeid, in het begin was het met 'Wham!', samen met zijn vriend Andrew Ridgeley, die ondanks de vooroordelen heterofiel is. Ze maakten simpele, vrolijke nummers als 'Last Christmas' en 'Wake me up before you gogo', wat gepaard ging met naïeve videoclips, maar we vonden het ondanks de zoetsappige beelden toch hartverwarmend.
Ondanks de vrolijke tendens was er wel degelijk sprake van een sombere teneur, want het handelde over afgewezen liefde.
George ging succesvol solo en creëerde supergevoelige, dieppsychologische hits als 'Careless Whisper' en 'A Different Corner', waarbij die laatste ballade door mij grijsgedraaid is, omdat het simpelweg een muzikaal meesterwerk is, waarbij ieder slachtoffer van liefdespassie diepe troost kan ervaren, omdat hij weergaloos in de rol van de liefdesgedupeerde kruipt en zijn goddelijke stem ten volle benut.

Achttien jaar geleden stierf zijn stilist en minnaar, de Braziliaanse Anselmo, aan de gevolgen van aids, waardoor hij in een diepe depressie belandde. Hij kreeg een relatie met de kunsthandelaar Kenny Goss, maar hij raakte ook verslaafd aan de softdrugs en door invloed van die ontregelende, euforische softdrugs zwalkte hij in dubieuze homobuurten van New York, waar een undercoveragent hem erin luisde, wat hem wereldwijde schande opleverde.

Mensen, wat heb ik wat gedanst op zijn 'I want your sex', de ongekuiste versie, in langere uitvoering, die ik bezat. Met 'Faith' raakte hij alle snaren en ontkrachtte hij de rompslomp van valse liefdesbewegingen, die zoveel hartvermorzelend onheil aanrichten.

Welnu, 21 november j.l. is er een zeer ernstige longontsteking met complicaties bij George opgetreden, waardoor hij nu nauwlettend wordt bewaakt en behandeld, gesteund door zijn vader en twee zussen, zijn ex Goss en zijn huidige lover de kapper Fadi Fawaz, die uitgeput raakt van het waken.

Laten we hopen dat hij deze ellende te boven komt en dat vooreerst om hemzelf en ten tweede om de zangkunst, zodat hij nogmaals zijn godenstem kan waarmaken, want ondanks de stupide zwartmakerij is hij een zingende engel, die we niet genoeg kunnen koesteren.

Schrijver: Joanan Rutgers, 1 december 2011


Geplaatst in de categorie: idool

3.5 met 2 stemmen 101Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)