Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Dode Zee Rollen

Het Drents Museum denkt met de Dode Zee Rollen veel publiek te kunnen trekken, wat op zich al een twijfelachtig motief is, want 'commercie' is nu toch wel een naar woord geworden, gezien de kapitalistische, wereldwijde teloorgang.
Ik heb die Rollen zelf in Jeruzalem nauwlettend bestudeerd, overdreven achter zwaarbewaakt glaswerk tentoongesteld, maar afgezien van de historische waarde, is de inhoudelijke waarde zo oubollig en sleets als maar kan, daar het de geijkte kennis slechts saai bevestigt en geen toegevoegde waarde geeft aan de christelijk essentie.

De directeur van het Drents Museum laat zich in Israël rondleiden op de vermeende vindplekken van de bewuste rollen, maar hij blijft zo Amerikaans afstandelijk, dat je hem voor geen eurocent vertrouwt. Populair gedoe, terwijl hij geen kennis van zaken heeft, hoe bizar en schokkend!

Natuurlijk, rol de rode loper maar uit en ga van commercieel plezier lekker rollebollend met de vrouwelijke suppoosten achter de coulissen tekeer, maar schaam je diep, want je verneukt het argeloze publiek, dat denkt heilige teksten op heilige materie te aanschouwen, het is slechts ouderwetse prullaria.
Wat wel van grote waarde is, zijn bijvoorbeeld de Nag Hammadi Geschriften, die de christelijke religie zeer wel uitdiepen en de christelijke liefde eindeloos doen uitweiden. Vooral de Eenheid is een kernboodschap, in tegenstelling tot het haatopwekkende dualisme, het primitieve geloof in goed en kwaad, wat de noodlijdende strijd in de wereld houdt, terwijl de Ware Christusgeest iedereen en alles in Liefde verbindt, die Mystiek is het pas echt waard om na te volgen!
Niet die inderdaad DODE ZEE ROLLEN!

Schrijver: Joanan Rutgers, 9 december 2011


Geplaatst in de categorie: religie

2.2 met 6 stemmen 239Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)