Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Walgelijke antithese

Even mijn hart luchten over een uitzending van alweer 'De wereld draait door', waarin twee opgezette lijken van Gunther von Hagens te gast waren. Het is alweer even geleden, maar de impact is nog vers aanwezig.

Eerst kwamen Joost Zwagerman en zijn dochter hun ontmoeting met het schilderwerk van Paul Klee verhalen, wat hoogst interessant was, maar pal daarna zaten ineens die twee griezels aan tafel. De vader van Von Hagens was SS-kok en hijzelf is een anatomieprofessor, die beroemd is vanwege zijn plastinatie-techniek, waarbij hij acetonbaden gebruikt. Een volkomen anti-spiritueel gebeuren, zeer aardgebonden en macaber.
De man bezit vijf laboratoria en 340 medewerkers. Zijn Body Worlds-tentoonstellingen worden gek genoeg wereldwijd zeer goed bezocht, wat te denken geeft over de smaak van het publiek. Herr Gunther ziet er zelf al uit als een plastic pop, maar ondanks dat wil hij graag dat zijn vrouw Angelina Whalley hem t.z.t. plastineert, wat gezien zijn Parkinson niet al te lang meer zal duren. Hij kan de slingers alvast ophangen.

Hij heeft drie kinderen uit zijn eerdere huwelijk, maar als kind van hem zou ik 's nachts geen oog meer dichtdoen, alsof je met graaf Dracula himself onder één dak woont. En dan Angelina, die ligt gewoon elke nacht naast hem, gruwelgruwel. Er zijn vele priesters en rabbijnen, die tegen zijn arbeidzaamheden zijn, omdat het oneerbiedig tegenover het menselijk lichaam is, wat ik beaam. Het is heiligschennis van de bovenste plank en heel de wereld trapt erin als zouden zijn opengereten lijken kunstwerken zijn, wat ik ten zeerste verwerp, het zijn de uitwassen van een doorgedraaide anatoom, die op zijn zevenenzestigste tracht te scoren met zijn onesthetische, onethische lijkenpikkerij.
Dat je mensen kunt opzetten is niet zijn uitvinding, denk aan de mummies en veenlijken, maar om ze zo toegetakeld en platvloers te kijk te zetten, kan enkel een geestesziek brein bedenken en uitvoeren. Zijn horrorfabriek draait nog steeds, bij Mathijs aan tafel zat zelfs een meneer, die zijn lichaam ter beschikking heeft gesteld.
'Je bent al een aardig eind op weg!', zei Jord heel humoristisch. 'Ik krijg er ook zin in!', zei Mathijs. 'Kan die meneer geen onderbroek aantrekken?', zei Jord voor de tweede keer heel lollig. De vrijwillige kandidaat voor Herr Gunther zei dat hij graag als voetballer in New York tentoongesteld wil worden, over lichaamsverheerlijking gesproken, zelfs na hun dood willen ze dat hun lichaam nog steeds bewonderd wordt. Narcisme ten top.
Hopelijk stopt die morbide gekte na de plastinatie van de goeroe zelf en valt zijn huidloze spookhuisimperium dan vanzelf uiteen, Donnerwetter!, wát een lege huls!

Schrijver: Joanan Rutgers, 27 februari 2012


Geplaatst in de categorie: woede

3.8 met 4 stemmen 211Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)