Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Literair nieuwsgierig

Momenteel staat op het gedichtenforum van Literair Weblog Contrabas het gedicht Panorama "Antropoceen" van Jan-Paul Rosenberg. Ik heb het zeker tien keer aandachtig gelezen en ging mijzelf steeds meer afvragen of ik niet nóg stommer ben dan ik al vond. Ik heb echt mijn best gedaan, maar kan maar niet ontdekken van er nou zo goed is aan dat gedicht. Ik bedoel, zo goed dat het plaatsing verdient op een literair weblog.

Dus nu hoop ik dat enige bezoekers van deze site zich geroepen zullen voelen het gedicht te lezen en hun mening in wat voor vorm dan ook op deze site zullen deponeren.

Schrijver: Jacob, 22 maart 2012


Geplaatst in de categorie: literatuur

3.7 met 7 stemmen 270Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Jacob
Datum:
23 maart 2012
Email:
tijsterblomlive.nl
Hartelijk dank voor jullie inzet. Ik heb ook nog wat via de mail ontvangen en dat was niet kinderachtig. Voel me opeens niet meer zo dom!

Vanavond ga ik weer eens gezellig een sprookje lezen. Eens kijken ... O ja, "De nieuwe kleren van de keizer". Vond ik vroeger erg mooi.
Naam:
Monique Methorst
Datum:
22 maart 2012
Email:
moi636yahoo.com
"Terug naar de reclame" dat is wat er steeds bij me opkomt als ik het lees. Googlen die naam en je begrijpt waarom het er staat.
Naam:
Grud Ivan
Datum:
22 maart 2012
Geachte Jacob, na het “Antropoceen”? te hebben gelezen en nog eens gelezen, en nog eens, kan ik niet anders vaststellen dan dat dit een samenhangend relaas is van een talent die een naar alle waarschijnlijkheid illustere schrijver/dichter is, die het beoogde niet onder woorden weet te brengen, dan wel te lui er voor is.
Inderdaad “Dit is een storm zonder uitweg” waarvan de schrijver verwacht dat een ieder op zich bij elk gelezen anekdote dan wel serieus gegeven, er een eigen interpretatie aan geeft.
Onder het mom van zoek het maar uit.
Waar men dan de lef vandaan haalt om het als een gedicht te betitelen is mij onduidelijk.
Ongetwijfeld zal deze schrijver de gevestigde schimmige intellectuelen voor zich weten te winnen, daar het voor deze groep hoogst interessant is het onbegrijpelijke als begrijpelijk en literatuur hoogstaand te bestempelen.
Er is immers geen weerwoord voor dit zeer moeilijk te ontrafelen brouwsel.
Nee, Heer Jan-Paul Rosenberg, hoedt u voor verdere uitspattingen in deze.
Men mocht eens anders gaan denken over uw bewogenheid dit neer te pennen.
Naam:
J.de Groot
Datum:
22 maart 2012
Email:
joke190411telfort.nl
www.decontrabas.com/de_contrabas/panorama-antropoceen.html

Link- Ter info....makkelijk!
Naam:
Len Cornelis
Datum:
22 maart 2012
Barok en beeldend proza, dat Antropoceen. Door vormgeving de pretentie van een gedicht. Aangenomen, dat korte zinnen en snelle beeldwisselingen eerder poezie lijken dan proza.

De gedachtenstromen zijn herkenbaar. Niet zozeer de inhoud. Maar meer het fragmentarische karakter. Tussen dromen en waken, komen soms, zelfs bij mij, wonderlijke beelden langs. Maar evenzo goed kan een avondje zwaar tafelen Antropoceen opleveren.

Gedichten doorgronden en waarderen. Dat is een vak apart. Ik ben er slecht in. Word ik niet voor het lapje gehouden? Lijkt gedicht meer korte bombarie? Getob, vreugde, verdriet, verbazing, korte of gebroken zinnen. De suggestie van diep denken. Ja, het kan. Maar gedichten lijken soms ook beetje kreupeltaal. Maar dan lees ik vast weer ´verkeerd´. Blijft zoeken voor mij.

Goed idee, Jacob, om eens een discussie aan te slingeren over een dergelijk onderwerp.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)