Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Droomleven

De veelzijdige schrijver Frederik van Eeden (1860 - 1932) heeft zijn eigen dromen nauwlettend opgeschreven en geanalyseerd, omdat hij naast zijn spiritistische activiteiten het droomleven zeer hoog achtte. Hij heeft de psycho-analyse in ons land geïntroduceerd, wat ik graag nog een keer wil noemen, want als psychiater was hij één van de meest baanbrekende en toegewijde.

Ik droomde onlangs van een kolossale kathedraal, die omgebouwd was tot honderden winkels en meditatieshops. De toegangswegen waren nauwe straatjes, die in alle richtingen gingen. Een oudere therapeute knielde voor me neer en legde me uit hoe ik 's nachts in een meeverende schuimcel zou slapen, samen met wildvreemden van beide seksen. Tijdens de uitleg gleed haar hand naar mijn kruis, waardoor ik bezwaar maakte en de directie op de hoogte zou stellen. Ik ontmoette wolfmensen, die relaxed de draak met het experiment staken en vol getatoeëerde freaks wensten rare kronkels rondom mijn tepels te tatoeëren. Er waren zwartharige heksen, die me met klankschalen en ogenblikken wilden betoveren. Een oudere man trok een tijd met me op, steunde me, ging tenslotte in stilzwijgen vertrekken. Soms liep ik over een vloer, die elk moment kon instorten en ik zag in de verte een stad, die grensde aan het therapeutische megacentrum, maar ik wilde er niet naartoe, ik ging vol overgave weer de nauwe gangen in, ik zag een Tandarts Die Zijn Sporen Wil Nalaten en zodoende zijn patiënten bedot en van alles verzint om maar nieuwe handelingen te kunnen verrichten, terwijl dat in wezen niet nodig is. Soms krast hij met zijn pulkinstrument met opzet scheurtjes in vullingen om ze te hervullen. Maar dit schrikbeeld werd volkomen verzacht door een kleurrijk bubbelbad vol aantrekkelijke vrouwen, die mij weten te overtuigen mijn kleren uit te doen en bij hen te komen, zodat ze mij de rest van de nacht kunnen strelen en verwennen. Ineens verschijnt ook de naakte therapeute, die mijn kruis aanviel en nu ben ik een en al overgave, ook voor haar. Het was ergens in Nederland, maar ik zou niet weten waar.

Zelf denk ik dat de droom me in de hogere werkelijkheden deed vertoeven en mij spiritueel verbond met de menselijke geesten, die zich met mij verwant voelen, hier en elders. Ik had er geen heroïne of hasj voor nodig, het ontstond spontaan en het heeft een diepe impact op mij gehad, daar het een samenballing was van mijn jarenlange zoektocht binnen de New Age Therapieën, waar het droomleven veelal tot leven komt. Neem van mij aan, dat dromen geen bedrog zijn, maar het doorgeefluik tussen het wijzere hiernamaals en de aardse verblinding, die liefde doet verharden.

Schrijver: Joanan Rutgers, 11 april 2012


Geplaatst in de categorie: filosofie

3.0 met 1 stemmen 99Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Grud Ivan
Datum:
3 mei 2012
Email:
grud-ivanhotmail.ph
Mocht het graag lezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)