Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Ware verbondenheid

Het hangt in de lucht, want het hangt ook in de zweetlucht van de Tweede Kamer, waar Geert Wilders momenteel door bijna iedereen met de nek wordt aangekeken. Zijn wegvluchten uit het Catshuis wordt door bijna de hele Kamer als laf en landverraad gezien; met name dat laatste is opmerkelijk, daar meneer Wilders voortdurend beweert dat hij zo vaderlandslievend is, afgezien van zijn monarchie-allergie, wat overigens geen blamage is inzake chauvinisme.
Zelfs de media zoemen niet meer in op neurotische tics van Geert als toveren met zijn pen of knabbelen op zijn Bic, vanwege de zenuwen, die hij nu wel zal moeten verdoven met de zwaardere drugs, in plaats van zijn nicotinestokjes. Slaapt hij tegenwoordig trouwens gewoon weer naast zijn vrouw in een frisgewassen zijdebed of huppelt hij nog steeds van onderduikadres naar onderduikadres?

Er zijn ineens genoeg partijen tot elkaar gekomen om de reddende bezuinigingen door te zetten, met lekker púh naar Wilders, Rutte en Verhagen, die er een rotzooi van maakten. Terecht zijn deze playmobil-Musketiers uit beeld en nemen de andere partijen wel hun verantwoordelijkheid, waardoor we op het nippertje in Brussel applaus krijgen. Beter braaf, dan naar de kloten gaan. Kunnen we met z'n allen met een gerust hart Koninginnedag gaan vieren en weer veel gewilde artikelen voor weinig geld inslaan, onder het genot van oranjebitter en saté-spiesjes. Want de traditie moet hoe dan ook doorgaan en dat is ook de wens van heer Wilders, dat moeten we hem nageven, na de toekomstige ondergang van zijn hilarische, buitenlandvrezende snertpartij.

Dat we er allemaal op achteruit gaan, werkt automatisch tot meer solidariteitsgevoel, wat sinds de tweede wereldoorlog niet tot zo'n hoge piek scoorde. De mensen gaan elkaar meer en meer als gelijkwaardig zien, ondanks de maatschappelijke verschillen en kansen, ondanks de talenten, de genenvoordelen en de vooruitzichten. Humaniteit krijgt een nieuwe, gigantische boost. 'Love is All' van Roger Daltry weergalmt keihard in alle Hollandse straten en 'Imagine' van John Lennon wordt elke avond in elke huiskamer vol eerbied afgespeeld, terwijl alle Nederlanders zich opnieuw met elkaar verbonden voelen, net als in de tijd van de Spaanse en Franse overheersingen, al is er nu vooral een binnenlandse vijand in de vorm van...

Schrijver: Joanan Rutgers, 27 april 2012


Geplaatst in de categorie: politiek

1.5 met 4 stemmen 188Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
30 april 2012
Nee, jij kletst intelligent, Fred, zeker nu ik je kiesgedrag onmiskenbaar heb ontdekt! Niets willen bezuinigen is de rekening doorgeven, maar daar zit jij klaarblijkelijk niet mee, gezien je leeftijd en kortzichtige, egoïstische visie! Jouw ratten zijn in mijn ogen knuffelbeertjes, snap je?
Naam:
Hendrik
Datum:
29 april 2012
De rol van Wilders is uitgespeeld, absoluut. Dat hij de onderhandelingen in het Catshuis heeft afgebroken, was volgens mij geen paniekreactie, maar koele berekening: hij kon de voorgestelde bezuinigingen niet aan zijn kiezers verkopen. Toch zal het hem niet baten, want niemand wil meer met hem samenwerken. Islamofobie politiek uitbuiten loont dus niet. Geen enkele hetze tegen religie of tegen buitenlanders loont op de lange duur.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
29 april 2012
Mooi scherpe hartenkreet. Tekst misschien meer een column. Hoe dan ook: Rutgers en actualiteit is smakelijke mix.
Naam:
Fred
Datum:
29 april 2012
Dom geklets Joanan, Geert probeert de goegemeente te behoeden voor overlast, want dat is wat de VVD en het CDA voor ogen hadden. Geen bezuinigingen maar meer betalen om het Brussel naar de zin te maken. En nu prijs je de ratten de hemel in, valt me tegen voor een zelfbenoemde doorspekte intellectueel.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)