Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Vijftigduizend

A.F.Th. heeft voor mij afgedaan in z'n olifantenshirt en krokodillentranen. Het was hem teveel om er bij te zijn tijdens de uitreiking, maar voor een reactie stond ie wel stand-by voor mevrouw Tweebeke. Er sluipt dan een woord binnen bij mij, huichelaar, verkapte narcist, en dat over het graf van je zoon.

Naar mijn idee moet verdriet uiteen spatten op inktgeschreven woorden waarvan de randen blauw oplichten en de tekst is verdwenen onder lijdzaam wenen. Verlies mag niet leiden naar een prijs, verlies dien je te nemen.

Incasseren is een kunst.....

Schrijver: Fred, 8 mei 2012


Geplaatst in de categorie: woede

4.5 met 4 stemmen 153Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Jacob
Datum:
13 mei 2012
Email:
tijsterblomlive.nl
Ik meng mij niet in deze discussie, maar adviseer iedereen die met het hier bedoelde vraagstuk worstelt te lezen "Paradox over de toneelspeler" van Diderot.
Naam:
Monique Methorst
Datum:
12 mei 2012
Email:
moi636yahoo.com
Wil jij hier wat zeggen over uiterlijkheden Joanan? Moet ik al die hartenkreten, gedichten van jou soms noemen die over het uiterlijk gaan?
Beetje rustig jij tegen Fred ja! En wat bedoel je met: "ik zag ook dat hij fors geschapen is?" Kom niet met die zg taalfoutjes van je aan in de eerste regel, want je weet blijkbaar niet eens wat je zelf schrijft.
Niemand is verplicht jouw zg "vriendjes" aardig te vinden, dit is Nederland en Fred heeft gewoon recht op vrijheid van meningsuiting. Alles beter dan die overdosis van jou waarmee je deze site overspoelt.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
8 mei 2012
Het is 'EN MET zijn krokodillentranen'. Ik snap niet waar je het lef vandaan haalt om deze uiterst integere schrijver te betichten van huichelarij en een verkapt narcisme! Ik heb zijn reactie ook gezien en dat was bij hem thuis, wat het voor hem veel minder beladen maakte. Ik zag ook dat hij fors geschapen is, waarschijnlijk vanwege de drank, een werkattribuut, maar respect zeg, hij is wel de grootste nog levende schrijver van ons land! en dan doet uiterlijk er absoluut niet toe! Je snapt blijkbaar niet dat hij zijn verlies juist via zijn schrijverschap heeft geïncasseerd, hoezeer hem dat zelf ook kwelde. Hij heeft een monument voor zijn zoon opgericht, wat voort is gekomen uit zijn intense vaderliefde! Waarom mag verlies niet leiden naar een prijs? Weet jij veel wat hij met dat geld doet? Of moet hij het maar op jouw bankrekening storten, is dat het soms? Wat weet jij van zijn verdriet tijdens het schrijven en daar omheen? Hij was ooit de enige schrijver van naam, die alvast mijn dichtbundel 'Hommages' bestelde, die er helaas nooit gekomen is. Trouwens, hij is niet de eerste die dit doet, zo schreef bijvoorbeeld Frederik van Eeden ooit zijn diepontroerende 'Paul's Ontwaken'.
Voordat je weer een bevriende collega van mij aanvalt, moet je eerst maar eens nagaan of je niet een onverwerkt trauma in jezelf aan het projecteren bent! Als penitentie moet je van mij het hele oeuvre van Van der Heijden doorworstelen en als je dat gedaan hebt, schenk ik je de absolutie.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)