Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Oranje boodschappen

Spaaracties. Helemaal gek word ik ervan. Eerst kon ik naar de C1000 om de Gogo's en de Dungans, daarna heb ik een paar maanden de EMTE leeg gekocht voor de legendarische plaatjes van onze regionale voetbalhelden. En vervolgens kon ik moeiteloos overstappen naar Albert Heijn voor het sparen van mini's.

Maar waar moet je de zooi allemaal kwijt? En wordt er nog naar omgekeken als het eenmaal in huis is? Njet! En toch...nu dat schattige koppie mama weer lief aankijkt om vooral weer mee te doen aan de EK spaaracties, ga ik weer overstag. Klein probleempje. Moeders heeft lang niet zoveel boodschappen nodig, dan er EK-spullen zijn om zoonlief mee te plezieren. Dat wordt strategisch winkelen de komende tijd.

En ach, dat is best te doen. Je moet alleen even beter naar je boodschappenlijstje kijken. Mijn moeder doet dit al heel haar leven. Die hopt van winkel naar winkel, omdat hier het bier in de reclame is, daar de koffie en verderop krijg je 1 kilo kaas voor de prijs van een pond. Dit werkt net zo, maar dan toch even iets anders.

Ik heb mijn lijstje voor deze week net klaar. In plaats van dat ik mijn shampoo, scheermesjes (dat tikt lekker aan), scheerschuim en handzeep in de supermarkt zou meenemen, ga ik nu naar Etos. Dat zijn weer een paar Oranje Clips in the pocket. Daarna naar de EMTE om een fles Ariel, een fles Dreft afwasmiddel en een pakje Duracell AA batterijen, zodat ik drie actieproducten heb en een oranje handdoek mee naar huis mag nemen. Vervolgens ga ik naar de Spar om Calve Pindakaas voor de Spelersbus van Spanje en een pakje Honig mix voor macaroni voor de Spelersbus van jawel.... Nederland! Hier neem ik dan ook nog twee flessen Lipton Icetea mee, want daar krijg ik een oranje slinger bij. De rest van de boodschappen verdeel ik over de Albert Heijn (voor de Panini voetbalplaatjes uiteraard) en de C1000 (voor die geinige oranje geluksvogeltjes). Natuurlijk vergeet ik manlief niet en neem een bak bier van Heineken mee voor het Heineken Rugnummer shirt en neem ik voor mezelf bij Albert Heijn ook maar het Winning Ways jurkje mee voor tien euro. Ik zit nog even te twijfelen tussen deze en het Bavariajurkje, maar daar moet je 6 flessen Bavaria bij nemen en die krijg ik thuis aan de straatstenen niet kwijt.

Jammer genoeg weet ik nu al, dat wanneer ik straks thuiskom met mijn karrenvracht aan oranjespul, er een klein mannetje tussen gaat staan graaien en gaat zeggen: “Mam, er zitten geen juichbandjes bij en ik wilde zo graag juichbandjes!” Leg hem maar eens uit dat er geen Plus Supermarkt in de buurt is, terwijl heel de klas die dingen toch om blijkt te hebben.

Maar goed, ik heb er mijn tijd nu toch in gestoken, dus kan ik mijn lijstje maar net zo goed af gaan werken. Jas aan en vertrekken maar.

Oh..en of ik ook nog even oranje nagellak mee wil nemen, roept mijn anti-voetbal dochter net van boven. “Tuurlijk schatje.”
Het moet niet gekker worden.

Schrijver: Wendy77, 1 juni 2012


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.7 met 3 stemmen 109Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)