Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Literaire humor

We hadden het over een boekje dat ging over hekserij. We kenden beiden de betere werken daarover en dus smeerden we het iemand anders aan, echter zonder resultaat. Alle boeken gingen weg voor vijftig eurocenten per stuk en jij prees me Deelder aan, maar diens verschijning vond ik beter dan zijn geschreven staccato-nonsense.
Met Charles Bukovsky had je beet, want voor hem had ik ooit een hommage geschreven, die op de eerste pagina van het literaire blad 'Weirdo's' is verschenen. Ik snaaide wat door de boeken en ineens haalde ik Connie Palmen eruit, 'De wetten' geloof ik, dit in combinatie met het hekserij-boekje maakte geniale humor in ons los.

Aldegonda (Aneconda?) Petronella Huberta Maria (Connie) Palmen is geboren in 1955 te Sint Odiliënberg. Ze heeft Nederlands gestudeerd en haar medestudenten waren o.a. Matthijs van Nieuwkerk (De Wereld Draait Door) en Jessica Durlacher (van o.a. 'Het Geweten' en schone dame van Leon de Winter). Op haar veertigste stierf haar man Ischa Meijer (52) en op haar vijfenvijftigste stierf haar tweede man Hans van Mierlo (79).

We vonden het beiden maar vreemd dat al die mannen bij haar maar een kort leven was beschoren en we lagen in een deuk, omdat we haar als een mannenverslindende heks zagen. Ik vond nog enige boeken van Boudewijn Büch en mijn melige gesprekspartner zei dat hij waarschijnlijk ook te intiem met Connie was geweest. Weer giechelden we als wijze uilen en nee, bezemvliegenier Palmen heb ik niet gekocht, wel een verhalenboek van A.F.Th. van der Heijden en een aanlokkelijke roman van Andromeda Romano.

Lachen op niveau, het is een zeldzaamheid, maar het bestaat nog.

Schrijver: Joanan Rutgers, 3 juni 2012


Geplaatst in de categorie: humor

-0.2 met 10 stemmen 142Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)