Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Zuiverheid

Er is in Amsterdam-Zuid inderdaad een waterwinkel met de meest exclusieve bronwaters in zeer speciale flessen. Ik kwam er vaak en kocht waters uit Schotland en Italië, Noorwegen en Rusland. Omdat ik nogal in de New Age sferen vertoefde, dacht ik dat deze bijzondere waters bijzondere krachten herbergten en slurpte ik er als een nederige dienaar van, overtuigd van de heilige werking en de zuiveringskrachten. De ingrediënten overtuigden me ook en de aardige verkopers, meestal homo's, deden me ook zwichten voor die hoogst aparte waters.

Ik dronk vroeger vele merken whisky, die ook om hun zuiverheid vaak ter promotie gingen. Rum, raki, ouzo, jenever, cognac, baileys, amaretto, gin etcetera. Hoge alcoholdranken kunnen ook zeer zuiver zijn, maar het effect is niet zo zuiver als bij de dure flessen bronwater.

Alcohol verzwakt de daadkracht en ondermijnt de wilskracht.

De roes van alcohol kan vele lijdenden verlichten, dat ook.

De eerste christenen werden de Zuiveren genoemd en ze noemden zichzelf de Essenen. Christus Jezus was ooit één van hen en hij heeft zijn basiskennis van hen geleerd. Ze waren vegetarisch, geweldloos en zeer één met de natuurkrachten en natuurvoedsels. Ze leefden als ware broeders en zusters samen, monastiek en eenvoudig. Het wordt moeilijk voor ons decadente, vleesetende, drankverslaafde westerlingen om daar aan te tippen. Dure workshops beloven hereniging, maar ze druipen evensnel weer af. Ware armoede is een juiste ingang, maar wie wil daar nog aan beginnen? Jij? Ik? God?

Er zijn vandaag de dag maar weinigen die zich afvragen of ze wel zuiver genoeg zijn, het speelt niet meer, wat wel speelt is de geldhoeveelheid en de imposante uitstraling, want dat houdt zogenaamd stand, terwijl het pure bullshit is, maar dat erkennen de valse rijken niet.

Saamhorigheid kan ons redden, niet egoïstische vijandigheid.

Hoe zuiver ben jij? Hoe kun je zuiverder worden? Doe er alles aan om meer zuiverheid te bereiken, onzuivere! maar sla de wijn hartstochtelijk achterover, want dat deed Jezus ook als zuivere wijnkenner!

Schrijver: Joanan Rutgers, 27 juli 2012


Geplaatst in de categorie: filosofie

1.5 met 6 stemmen 115Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)