Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een pil kan niet praten

Een pil kan niet praten, dat wist je, toen je het recept kreeg van een psychiatrisch geneesheer,vanwege ernstige verstoring van de openbare orde. Je had een taxi gestolen om op tijd bij het boekenbal te komen, en toen ze jou niet toelieten heb jij je van jouw travestietenjurk ontdaan, en bent een aria gaan zingen, naakt in de regen op een Amsterdams plein.
De zenuwengeneesheer vond het wel een grappig voorval, een verhaal of een hartenkreet waardig. Jij kwam er deze keer met een taakstraf vanaf. Je vroeg om een recept voor de pil
om tenminste nog te kunnen praten, met jouw medeveroordeelden, die veel taalvaardiger waren dan jij, en altijd stof hadden om over te praten.
Zonder de pil was je een stomme vent, met een droge mond, die woorden niet van getallen kon onderscheiden,en bomen niet van bloemen. Zonder de pil had je een hekel aan je moeder, en trok de hond te hard aan de riem.

Een pil kan niet praten, dat wist je toen je aan jouw taakstraf begon. Alle boeken van de openbare bibliotheek afstoffen, het was voor iemand die zelf niet van stof hield, een behoorlijke zware klus. Gelukkig hield de pil je aan de praat, maar je moest wel alles zelf verzinnen terwijl je een omnibus van zeven jaren stof wist te bevrijden.
Je schaamde je een beetje voor de pil, maar het was de pil die moest voorkomen dat je weer een taxi zou stelen om aan lager wal te geraken. Het was de pil waardoor je het leven vol kon houden wanneer je dacht dat er geen hoop meer was.

Schrijver: mobar
Inzender: Henk van Dijk, 18 augustus 2012


Geplaatst in de categorie: ziekte

3.4 met 8 stemmen 443Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)