Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Creatief/informatief/voor lief

Ik heb hier op Nederlands.nl veel creatieve werken afgeleverd, veel (proza)gedichten met diepgang en verhalen, die ik uit de topjes van mijn tenen heb gehaald, vooral de serie over een rijke baron en zijn reilen en zeilen, maar ook andere hoogstandjes, die ik met liefde direct op deze internetsite heb gezet. Inderdaad direct geïnspireerd en vaak even later geplaatst. Er zat ook oud werk tussen, wat ik slim heb gemoderniseerd. Ik schonk deze site mijn fictieve brievenboek 'De fictieve brieven van Arthur Rimbaud', wat ze gulzig hebben aangenomen.

Mijn piek was wel dat de directeur zijn macht aan mij wilde afstaan, omdat ik op de meeste rubrieken roemvol prijkte, maar iedereen weet dat het gevaarlijk is om in Nederland je naïeve hoofd boven het maaiveld uit te stijgen. Want genoeg valse, jaloerse, haatdragende, killermachines, die je de grond in willen drukken. Dat voedt hen gek genoeg. Ik ben zogezegd totaal verliteraturiseerd, berg schatten vol literaire kennis in mijn vette buik, ken de wegen tot ware inspiratie, heb connecties met de gevierden, vooral de groten uit de oude doos, ik geef mijn paranormale gaven ronduit toe, ook al zo'n algemeen taboe, heb nog genoeg in petto, dat vooral, en dat verzuurt de zoete kakkerlakken.

Na veel protesten tegen mijn succesvolle productie zijn de schimmige redactieleden van Verhalen.nl overstag gegaan en hebben ze mij systematisch geboycot, terwijl ik nog veel topverhalen heb aangeleverd, die ze vroeger zonder hapering plaatsten. Ik werd als het ware naar Beschouwingen.nl verbannen, ook al vond ik dat niet echt erg, want, en dan kom ik op informatieve woordkunst, het is voor mij persoonlijk ook wel een verademing om eens wat minder te moeten putten uit je creatieve bronnen, wat meestal meer calorieën kost. Verder vond ik dat ik voorlopig voldoende creatieve werken had geleverd en dat ik best een tandje minder mocht draaien. Ik verdiende in wezen een extreem verzorgde vakantie van een half jaar op een tropisch eiland, maar dat bleef uit. Frederik van Eeden zei al dat geestelijk werk veel meer calorieën kost dan lichamelijk werk. Niemand weet echt hoeveel ik gestreden heb, behalve ikzelf en God, en misschien sommigen die dieppsychologisch inzicht bezitten. Empathie is het allerbelangrijkste en daarmee herhaal ik inderdaad de Dalai Lama, maar wijze woorden herhalen, koeien zeggen herkauwen, is wijs op zich.

Informatieve arbeid is een heilige taak, als je maar weet wat je doorgeeft. Het geduvel over plagiaat en naäperij is loos alarm en zwak geneuzel. De critici in kwestie kunnen zelf geen poot uitvoeren inzake deze kunstvorm. Bedenk ook dat niets ontstaan is uit het niets en dat alle literatuur literaire bronnen heeft, jawel, zelfs de allergrootste schrijvers hebben geput uit eerdere schrijversideeën. De ware intelligentie zit niet in de vernieuwing van taal, maar in het rangschikken van gevestigde taal. Een echte schrijver kan zichzelf niet van de literatuurhistorie distantiëen. Meen je dat toch te kunnen doen, dan ben je binnenkort rijp voor een gesloten afdeling in de psychiatrie.

Dan is er nog de huppelkuttigvrolijke, lulhannesblijzwierende categegorie 'Voor lief nemen', die het niet zo nauw neemt, maar inhumaan getier terecht afweert. Denkend aan de magiër Aleister Crowley, die zei 'Doe wat je wilt, als je maar niemand kwetst!'. Right!

Schrijver: Joanan Rutgers, 29 augustus 2012


Geplaatst in de categorie: psychologie

1.1 met 13 stemmen 171Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Pieter Pollens
Datum:
30 augustus 2012
Ter kennisgeving aangenomen.
Naam:
Zure bom
Datum:
29 augustus 2012
In de geest van je laatste zin zou je een prima redacteur van deze site zijn.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)